Besparen op de ziektekostenverzekering

30-09-2013 12:34

De ziektekostenverzekering is voor veel mensen een dure kostenpost. Iedereen die in Nederland woont en werkt is verplicht een ziektekostenverzekering af te sluiten. Het gaat dan om de basisverzekering. Voor mensen van wie het loon onder een bepaalde inkomensgrens valt, is er de regeling voor zorgtoeslag. Een gedeelte van de premie voor de ziektekostenverzekering wordt daarmee aangevuld door de overheid.

 

Ook voor mensen die geen zorgtoeslag krijgen, is de ziektekostenverzekering een dure maandelijkse uitgave. Het is daarom goed om te weten dat het vergelijken van ziektekostenverzekeringen loont. Door goed te vergelijken, kan de afweging gemaakt worden voor welke extra zorg het de moeite waard is om een aanvullende verzekering af te sluiten. Je voorkomt dan dat je je verzekert (en dus betaalt) voor zorg die je helemaal niet nodig hebt.

Belangrijke afwegingen

Allereerst is het belangrijk om goed af te wegen wat de gewenste hoogte van het eigen risico is. Een gedeelte hiervan is wettelijk minimaal verplicht, daarnaast kan het eigen risico nog vrijwillig opgehoogd worden. Wanneer hiervoor gekozen wordt, wordt de maandelijkse premie voor de ziektekostenverzekering lager. De eerste zorgkosten die dan worden gemaakt, betaal je dan eerst zelf vanuit het eigen risico.

De tweede belangrijke afweging is de keuze voor aanvullende pakketten. Wanneer je verwacht dat je veel gebruik zult maken van bepaalde zorg (denk hierbij bijvoorbeeld aan de fysiotherapeut, tandarts of psycholoog), kan het de moeite waard zijn om je aanvullend te verzekeren. Het is echter wel belangrijk om een goede afweging te maken. Soms is het voordeliger om de kosten zelf te betalen, dan je ergens aanvullend voor te verzekeren (en dus ook een hogere maandelijkse premie te betalen).

 

Specifieke wensen

Voor iedereen kunnen de wensen wat betreft een ziektekostenverzekering weer anders zijn. Ziektekostenverzekering.nl is een onafhankelijk en transparant zorgplatform. Deze website biedt informatie over ziektekostenverzekeringen in specifieke situaties aan de hand van diverse dossiers. Zo is er bijvoorbeeld gerichte informatie over ziektekostenverzekeringen voor mensen met diabetes, reuma of astma. Ook voor mensen die tijdelijk in het buitenland verblijven is er informatie beschikbaar over waar zij op moeten letten bij het kiezen van een ziektekostenverzekering. Daarnaast kun je er je ziektekostenverzekering vergelijken. Door je ziektekostenverzekering te vergelijken kun je deze afstemmen op jouw wensen en situatie, zodat je zeker weet dat je niet te veel betaalt. Op deze manier kun je dus behoorlijk besparen op je ziektekostenverzekering.

 

 

Terug

Gratis nieuwsbrief
Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen aangaande zorg & hulp?

E-mail
 

Vind zorg, hulp en informatie


 

Miljoenennota en Rijksbegroting 2017
Op Prinsjesdag zijn de Miljoenennota 2017 en Rijksbegroting 2017 weer bekend gemaakt. Le es hier wat de gevolgen zijn van de plannen o.g.v. zorg, welzijn en werk.

Partners                  

Ook een vermelding op de site?
Bekijk de diverse publicatiemogelijkheden

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact
Adverteren
Sitemap | Disclaimer

Meer online wegwijzers

Atlas van Zorgvakantie

Samenwerkingspartners

JoHo | Het Coachhuis | Ik zoek loopbaanbegeleiding

Gratis Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen in de wereld van zorg & hulp? Meld je aan

Volg Atlas van Zorg & Hulp

Twitter
Linked In
Facebook
Nieuwsbrief
RSS feed

© 2012 - 2016 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante