Documentaire 'Zag je het maar'

25-11-2013 16:33

Er zijn 450.000 jongeren in Nederland met een licht verstandelijke beperking. Het is een kwetsbare doelgroep die bovendien vaak niet wordt herkend. Dit maakt dat de doelgroep vaak overschat wordt, wat resulteert in overvraging of andere problematiek. Het overgrote gedeelte van deze jongeren heeft moeite een plek te vinden in de samenleving.

Wat doe je als begeleider als je door het gedrag van een LVB-jongere niet langer voor hem kan zorgen, waardoor die op straat komt te staan? De documentaire ‘Zag je het maar’ van Diederick Helder en Rick Kluskens gaat inzicht geven in de dilemma’s waar je als begeleider voor kan komen te staan bij het begeleiden van licht verstandelijk beperkte jongeren.  De filmstudenten zijn een online ‘crowdfunding-campagne’ begonnen om de financiering van de film rond te krijgen.

In de documentaire volgen zij begeleider Lisanne die met vallen en opstaan vecht voor een plek in de samenleving voor de jongeren op haar groep.

Diederick en Rick werken beiden zelf ook in de verstandelijk gehandicaptenzorg,  Diederick bij Vanboeijen in Assen en Rick bij de Prinsenstichting in Purmerend. Diederick vertelt: “Veel van deze jongeren vallen in onze samenleving tussen wal en schip. Onze documentaire tracht inzicht te bieden in deze complexe doelgroep. We willen laten zien wat voor jongeren dit eigenlijk zijn en wat voor uitdagingen je tegen kan komen tijdens het begeleiden van deze jongeren.”

 

Omroep Human

De documentaire wordt gemaakt in samenwerking met omroep Human. Zo worden de studenten begeleid door regisseur John Appel en de Human zal de documentaire uitzenden op televisie. De financiering van de documentaire is echter nog niet rond. Rick: “Daarom zijn wij een online ‘crowdfunding-campagne’ begonnen.”

Op www.cinecrowd.nl/zag-je-het-maar staat de trailer van deze documentaire en meer informatie over de mogelijkheden tot sponsoring.

 

Bron: VGN

Terug

Gratis nieuwsbrief
Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen aangaande zorg & hulp?

E-mail
 

Vind zorg, hulp en informatie


 

Partners                  

Ook een vermelding op de site?
Bekijk de diverse publicatiemogelijkheden

Miljoenennota en Rijksbegroting 2017
Op Prinsjesdag zijn de Miljoenennota 2017 en Rijksbegroting 2017 weer bekend gemaakt. Le es hier wat de gevolgen zijn van de plannen o.g.v. zorg, welzijn en werk.

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact
Adverteren
Sitemap | Disclaimer

Meer online wegwijzers

Atlas van Zorgvakantie

Samenwerkingspartners

JoHo | Het Coachhuis | Ik zoek loopbaanbegeleiding

Gratis Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen in de wereld van zorg & hulp? Meld je aan

Volg Atlas van Zorg & Hulp

Twitter
Linked In
Facebook
Nieuwsbrief
RSS feed

© 2012 - 2016 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante