Nieuwe app om WMO bijdrage te berekenen

13-04-2016 18:02

Vanaf 1 april is de eigen bijdrage app Wmo (de EB app Wmo) beschikbaar in de appstores. Met de app kunnen gemeenten snel en gemakkelijk de maximale periodebijdrage voor klanten berekenen. Ook heeft u de meest recente folders en periodekalender bij de hand. Handig voor tijdens het keukentafelgesprek of aan het gemeenteloket.

Downloaden

De app is beschikbaar voor IOS en Android smartphones en tablets. U kunt de app downloaden via:

Veelgestelde vragen over de eigen bijdrage app Wmo (EB app Wmo)

1. Wat kan ik met de EB app Wmo van het CAK

In de app zit een rekenprogramma voor de eigen bijdrage Wmo 2016. Met dit rekenprogramma kunt u de maximale periodebijdrage berekenen. U kunt de uitslag van de berekening naar uzelf of de klant e-mailen. Daarnaast vindt u in de app de periodekalender. In deze kalender ziet u de start- en einddata van alle vierwekelijkse perioden. Ook kunt u de meest recente folders inzien en heeft u onze contactgegevens bij de hand.  

2. Voor welke platforms is de app beschikbaar?

De app is beschikbaar voor IOS en Android smartphones en tablets. U kunt de app downloaden via:

3. Is de EB app Wmo gratis?

De EB App Wmo (eigen bijdrage app Wet maatschappelijke ondersteuning) wordt gratis aangeboden door het CAK. Het kan zijn dat uw mobiele operator kosten rekent voor het dataverkeer dat deze applicatie gebruikt. Het CAK aanvaardt geen aansprakelijkheid voor eventueel gemaakte kosten. 

4. Ik wil een berekening maken van een eerder jaar. Hoe kan ik dat doen? 

In de app zit een rekenprogramma voor de eigen bijdrage Wmo 2016. Een berekening van eerdere jaren kunt u maken via de rekenprogramma's op onze website.

5. Ik wil een berekening maken waarbij rekening wordt gehouden met de kosten van de zorg. Hoe kan ik dat doen? 

Met de EB app Wmo kunt u een berekening maken van de maximale eigen bijdrage per periode. Wilt u een uitgebreide berekening van de eigen bijdrage maken waarbij rekening gehouden wordt met de kosten van de zorg? Dan kunt u gebruik maken van het rekenprogramma op onze website.

6. Hoe zit het met de privacy van klanten? 

De ingevoerde gegevens worden niet naar het CAK verstuurd of opgeslagen in een database. De laatst ingevoerde gegevens kunnen wel in het geheugen van de smartphone of tablet blijven staan als de app niet juist wordt afgesloten. 

Let op! U heeft als gebruiker van de app de mogelijkheid om het resultaat te e-mailen met een e-mail-app. Vanaf dat moment heeft de app geen invloed meer op de data. Stuurt u een berekening via de e-mail, dan adviseren wij om de informatie niet herleidbaar te maken naar een individuele klant. 

7. Heb ik een internetverbinding nodig om de app te gebruiken?

 U heeft in principe alleen een internetverbinding nodig om de app te downloaden en te updaten. Om de app te kunnen gebruiken heeft u geen verbinding met het internet nodig. 

8. Wordt de EB app Wmo automatisch geüpdatet met de laatste parameters? 

Het CAK voert zelf periodiek updates uit. Bijvoorbeeld in geval van een wetswijzigingen of indexering van de parameters. Wij adviseren om steeds de laatste update van de CAK app te installeren. Hierdoor beschikt u altijd over de meest up-to-date informatie.

9. Ik kan de berekening niet mailen. Hoe kan dit?

Voor het e-mailen van de berekening moet de e-mailfunctionaliteit op uw mobiele telefoon of tablet zijn geïnstalleerd. Daarnaast is een verbinding met het internet noodzakelijk. 

10. Kan de klant rechten ontlenen aan de berekening via de EB app Wmo? 

Aan deze berekening kunnen geen rechten worden ontleend. Het betreft slechts een indicatie van het bedrag dat de klant gaat betalen. Het daadwerkelijk te betalen bedrag kan hiervan afwijken. Klanten ontvangen een beschikking waarop de maximale periodebijdrage wordt vermeld. Daarna ontvangt de klant de (eerste) factuur met het te betalen bedrag.

11. Is er een app voor klanten beschikbaar?

Op dit moment is er alleen een app voor ketenpartners. Een app voor klanten volgt.

12. Ik heb een idee om de app te verbeteren. Met wie kan ik contact opnemen? 

Heeft u een verbetersuggestie of een vraag over de EB app Wmo? Neem dan contact op met Servicedesk Dataverkeer Ketenpartners van het CAK via servicedesk@hetcak.nl.

Bron: CAK

 

Terug

Gratis nieuwsbr ief
Blijf op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen met onze maandelijkse nieuwsbrief

E-mail
 

Vind zorg, hulp en informatie


 

Partners                  

Ook een vermelding op de site?
Bekijk de diverse publicatiemogelijkheden

Miljoenennota en Rijksbegroting 2017
Op Prinsjesdag zijn de Miljoenennota 2017 en Rijksbegroting 2017 weer bekend gemaakt. Le es hier wat de gevolgen zijn van de plannen o.g.v. zorg, welzijn en werk.

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact
Adverteren
Sitemap | Disclaimer

Meer online wegwijzers

Atlas van Zorgvakantie

Samenwerkingspartners

JoHo | Het Coachhuis | Ik zoek loopbaanbegeleiding

Gratis Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen in de wereld van zorg & hulp? Meld je aan

Volg Atlas van Zorg & Hulp

Twitter
Linked In
Facebook
Nieuwsbrief
RSS feed

© 2012 - 2016 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante