Hulpmiddelen en aanpassing voor werk

Hulpmiddelen en aanpassingen kunnen noodzakelijk zijn op het werk. Voorbeelden zijn hulpmiddelen om in en rond het gebouw te lopen/bewegen, communicatiehulpmiddelen, een aangepaste werkplek en een aangepaste computer.

Er zijn vele soorten hulpmiddelen en aanpassingen beschikbaar. Voor een advies op maat kun je de Hulpmiddelenwijzer van Vilans raadplegen of een deskundige inschakelen, zoals een ergotherapeut of revalidatiearts. Je huisarts kan je hier meer informatie over geven. Op de website Handicapenwerk.nl vind je een uitgebreid overzicht per beperking welke begeleiding en hulpmiddelen mogelijk zijn

Voorwaarden voor de vergoeding

Hulpmiddelen en aanpassingen op je werk kunnen vergoed worden. Voorwaarde is dat het hulpmiddel of de aanpassing echt noodzakelijk is om je werk te doen.

Hulpmiddelen en aanpassingen voor werk aanvragen

Hulpmiddelen en aanpassingen voor werk vraag je aan bij UWV met het digitale formulier Aanvraag voorzieningen. Let op:

  • Je hebt DigiD nodig om het formulier digitaal in te dienen.

  • Je kunt met dit formulier meerdere werkvoorzieningen tegelijk aanvragen, zoals: een aangepaste computer, een hulpmiddel voor lezen, schrijven of horen, een rolstoel voor op het werk en hulp van een Tolk Nederlandse gebarentaal op het werk.

Ga naar het formulier ‘Aanvraag voorzieningen'.

Lees meer over