Rolstoel

Een rolstoel is een veelgebruikt hulpmiddel. Er zijn dan ook vele soorten rolstoelen, geschikt voor verschillende situaties en bij verschillende beperkingen.

Verschillende soorten
Er zijn veel verschillende soorten rolstoelen. Drie belangrijke groepen zijn:

  • handbewogen rolstoelen;
  • elektrische rolstoelen;
  • sportrolstoelen.

Er zijn verschillende soorten kussens en apparatuur, bijvoorbeeld voor mensen die ook hun armen niet (goed) kunnen gebruiken.

Een rolstoel regelen
Heb je maximaal zes maanden een rolstoel nodig? Dan kun je er een lenen bij de thuiszorgwinkel. Je huisarts kan je helpen om in te schatten of je de rolstoel korte tijd, of langdurig nodig zult hebben.

Als je de rolstoel naar verwachting langer dan zes maanden nodig hebt, zijn er verschillende mogelijkheden:

  • Een rolstoel voor werk of opleiding vraagt u aan bij UWV. Je mag deze rolstoel ook thuis gebruiken.
  • Heb je de rolstoel alléén nodig voor privé-gebruik (thuis)? Dan kun je terecht bij het Wmo-loket in uw gemeente.
  • Woon je in een AWBZ-instelling en krijg je daar ook een behandeling? Dan zorgt de instelling ervoor dat je een rolstoel ter beschikking krijgt. Als je er alleen woont en geen behandeling krijgt, moet je de rolstoel aanvragen bij je gemeente (Wmo-loket). Je kunt bij de instelling terecht voor meer informatie.

Tweedehands rolstoel
Je kunt ook zelf een tweedehands rolstoel aanschaffen. Rolstoelen worden aangeboden via allerlei websites met tweedehands artikelen (bijvoorbeeld via
tweedehands.nl/revalidatie-zorg)

 

Bron: www.regelhulp.nl  

 

 

Hulpmiddelwereld.nl

Een rolstoel is een ideaal hulpmiddel voor mensen die slecht of helemaal niet kunnen lopen. Een rolstoel kan u zowel binnen- als buitenshuis helpen om uw mobiliteit te vergroten. In onze webwinkel vindt u rolstoelen in diverse uitvoeringen. Naast de normale rolstoelen vindt u in onze winkel ook een luxe rolstoel, opvouwbare rolstoel en een lichtgewicht rolstoel.