V&V: Kwaliteitsregister verpleegkundigen en verzorgenden

Het Kwaliteitsregister V&V is een online registratiesysteem waar je als verpleegkundige of verzorgende vastlegt wat je doet aan deskundigheidsbevordering. Door de beroepsgroep is, in samenspraak met betrokkenen, een standaard opgesteld, waaraan je je kunt spiegelen en kunt zien of je voldoende bekwaam bent.

Alles altijd bij de hand

In het Kwaliteitsregister V&V kan jij je registreren. Als je bent ingeschreven in het Kwaliteitsregister V&V kun je inloggen om een persoonlijk dossier aan te leggen. Daarin noteer je wat je doet aan deskundigheidsbevordering: je activiteiten, je plannen en je wensen overzichtelijk bij elkaar. We noemen dit jouw digitale portfolio.

Volg je geaccrediteerde scholing, dan voert de aanbieder presententie op en zo worden geaccrediteerde punten automatisch in je dossier bijgeschreven.  Het registratiesysteem geeft in een overzicht aan of de optelsom van jouw activiteiten voldoende is om deskundig te blijven.
Als je er in een periode van 5 jaar minimaal 184 uur besteedt aan deskundigheidsbevordering, dan beschik je over voldoende kwaliteit om je vak uit te oefenen, volgens de door de beroepsgroep opgestelde standaard.

Na toestemming van deelnemer heeft leidinggevende inzage in digitaal portfolio 

Je kunt je leidinggevende toestemming geven je portfolio in te zien en samen je Persoonlijk Ontwikkelplan (POP) bespreken. Het digitale portfolio is handig als je wilt laten zien hoe je deskundigheid is opgebouwd en van welk niveau die is. Als je van werkgever wilt veranderen solliciteert het makkelijker: je kunt ermee aantonen in hoeverre je past in het profiel van de functie die wordt aangeboden. Door jouw portfolio wordt dat meteen helder.

De eisen uitgewerkt 

Het registratiesysteem zit zo in elkaar, dat punten worden toegekend aan iedere activiteit waaraan je hebt deelgenomen, terwijl ook steeds wordt aangegeven wat je nog moet doen om geregistreerd te blijven. In 5 jaar moet je minimaal 184 uur aan deskundigheidsbevordering besteden. Daarvan kun je als verpleegkundige 104 uur naar eigen keuze invullen en als verzorgende 124 uur. De overige uren (minimaal 80 als verpleegkundige en minimaal 60 als verzorgende) moet je besteden aan geaccrediteerde cursussen, opleidingen of congressen: die zijn gekeurd en van voldoende niveau bevonden door een onafhankelijke accreditatiecommissie.

Is 184 uur veel? Dat valt mee: omgerekend is het zo'n 3 uur per maand. Bovendien doe je waarschijnlijk al van alles aan je professionele ontwikkeling en ben je al een eind op weg: bijscholing, intervisie, intercollegiale toetsing, klinische lessen, casusbespreking, protocol- of richtlijnontwikkeling, het lezen van vakliteratuur, het volgen (organiseren) van een congres, verzorgen van een lezing, actief zijn binnen een VAR: dit alles telt mee. Het Kwaliteitsregister V&V maakt inzichtelijk wát je doet en of dat voldoende is. Essentieel kenmerk van het Kwaliteitsregister V&V is dat je zelf je portfolio opbouwt en bijhoudt; het gaat uit van jouw eigen verantwoordelijkheid als zorgprofessional. Controle vindt steekproefsgewijs plaats.

Gemak dient de mens! 

Een scholingsagenda met een overzicht van cursussen en congressen die zinvol zijn voor jou maakt onderdeel uit van het Kwaliteitsregister V&V. Deze scholingsagenda helpt je bij het zoeken naar mogelijkheden om je kennis en vaardigheden op het gewenste peil te houden.

Bron: VenVN

Gratis nieuwsbr ief
Blijf op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen met onze nieuwsbrief

E-mail
 

PartnersHandicare Trapliften                  

Ook een vermelding op de site?
Bekijk de diverse publicatiemogelijkheden

Vind zorg, hulp en informatie


 

De  Wat gevolgen van het Regeerakkoord voor de zorg?

Gratis nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen in de wereld van zorg & hulp?

Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Eigen website of extra publiciteit?

Informeer bij onze redactie naar de mogelijkheden omtrent het maken van een eigen website of voor extra publiciteit binnen onze online wegwijzer(s)
 

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact 
Sitemap | Disclaimer

PR mogelijkheden
Promotiepakket
(Pers)berichten en events
Adverteren site en nieuwbrief

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorgvakantie

Samenwerkingspartners
JoHo | Het Coachhuis | Ik zoek loopbaanbegeleiding

Gratis Nieuwsbrief
Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen in de wereld van zorg & hulp? Meld je aan

Volg Atlas van Zorg & Hulp
Twitter
Linked In
Facebook
Nieuwsbrief
RSS feed

 

© 2012 - 2016 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante