Betalingsregeling met mijn schuldeisers

U kunt zelf een regeling treffen met uw schuldeisers. U spreekt dan bijvoorbeeld af dat u binnen een bepaalde periode uw schulden in termijnen betaalt. Gaan uw schuldeisers akkoord met uw voorstel? Dan is er sprake van een zogeheten minnelijk akkoord of minnelijke schuldregeling. Voor hulp kunt u terecht bij uw gemeente.

Stappenplan betalingsregeling

Op de site zelfjeschuldenregelen.nl vindt u een stappenplan dat u kan helpen om zelf een betalingsregeling te treffen met uw schuldeisers. U maakt dan een overzicht van uw schulden en bepaalt wat u per maand kunt aflossen. Daarna doet u zelf een voorstel aan uw schuldeisers. 

Hoeveel schuld maximaal aflossen?

U kunt zelf berekenen hoeveel u maximaal per maand kunt aflossen. Dit doet u met rekentool beslagvrije voet. Na aflossing blijft een bedrag over dat u zelf vrij kunt besteden. Dit bedrag ligt iets onder de bijstandsnorm. U hebt dit bedrag minimaal nodig voor uw levensonderhoud.

Geen betalingsregeling mogelijk

Gaan 1 of meer schuldeisers niet akkoord met de minnelijke schuldregeling? Bijvoorbeeld omdat u niet genoeg kunt aflossen? Dan kunt u een beroep doen op wettelijke schuldsanering.

Geld lenen bij kredietbanken

Het is ook mogelijk om geld te lenen bij een gemeentelijke of een andere kredietbank. U kunt dan uw schuldeisers in 1 keer het afgesproken bedrag betalen. Dit wordt een ‘sociale lening’ genoemd. U lost dan gedurende een afgesproken periode af aan de bank, bijvoorbeeld 3 jaar. U betaalt uiteraard ook rente. Daarna bent u schuldenvrij.

Bron: Rijksoverheid

 

PartnersHandicare Trapliften              

Vind zorg, hulp en informatieVeel bezochte onderwerpen

Wetgeving zorg
Zorgvakanties
Particuliere woonzorg
Hulpmiddelen

Wijzer per aandoening

Zorgthuis of in een instelling 
Regelingen voor mantelzorgers
Re-integratie
Jobcoach

Wat zijn de laatste hooroplossingen

Als het hoorvermogen achteruit gaat dan verloopt het horen minder goed en is er meer luisterinspanning nodig. Het slecht kunnen horen gaat gepaard met sociale isolatie, gevoelens van angst, depressie en onzekerheid. Dankzij de verschillende hooroplossingen die worden aangeboden kan een slechthorende naar tevredenheid horen.

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante