Overzicht apps die zorg kunnen vergemakkelijken

Wanneer u voor een ander zorgt is een sociaal netwerk erg belangrijk, zodat u de zorgtaken niet alleen hoeft te dragen. De zorg voor iemand met verschillende mensen delen vraagt echter om afstemming. Een app kan dan uitkomst bieden. Hiermee kunt u via een beveiligde website afspraken plannen, belangrijke data in de agenda plaatsen en ervaringen en nieuwtjes uitwisselen. 

Overzicht apps

Mezzo zette een aantal gratis apps voor u op een rij die de zorg voor een naaste kunnen vergemakkelijken.

Fello

Fello is een gedeelde agenda die het makkelijker maakt om samen voor een familielid te zorgen. Met deze agenda bent u op de hoogte van wie wat doet en wanneer. Ook ziet u wat nog ingevuld moet worden in de agenda.

HalloZorg

De HalloZorg app combineert het beste van Google Calendar, WhatsApp en Facebook in een veilige en besloten omgeving. Met de HalloZorg app kan de zorgvrager zelf een zorgnetwerk vormen met vrienden, familie, buren, maar ook met zorgprofessionals.

Inlife

De Inlife website en app maken het makkelijker om samen de zorg voor een naaste met dementie te organiseren. Inlife bevat verschillende functies, waaronder een tijdlijn, een agenda, en een zorgboek.

MiessAgenda

Met de MiessAgenda organiseert u zorg én aandacht rondom een zorgvrager. U stemt de zorg af vanuit een gedeelde agenda met uw groepje, die u zelf kunt samenstellen. In de agenda is ruimte voor noodzakelijke afspraken (doktersbezoek, opticien) én voor leuke dingen (wandelen, koffie drinken).

Nettie

Nettie is een app om onderling zaken te regelen. Dat kan zorg zijn, maar ook bijvoorbeeld het jaarlijkse familieweekend. U maakt een groep aan met een thema en nodigt de anderen uit. U maakt een regel en klikt ‘regel ik’, ‘moet iemand regelen’ of ‘hoeft niemand te regelen’, omdat er bijvoorbeeld alleen iets besproken hoeft te worden. Zo stemt u onderling de actiepunten af. 

PlenoFamilie

PlenoFamilie is een gedeeld plannerprogramma voor drukke gezinnen. De app biedt een gedeelde agenda en takenlijst, waardoor u taken aan een of meerdere mensen kunt toewijzen, en een handig notificatiesysteem voor de taken en activiteiten van uzelf en andere gezinsleden. Deze app werkt echter met advertenties.

ShareCare

Met de website of app kunt u een zorggroep aanmaken waarin u vervolgens samen kunt plannen en communiceren via een veilige chat en een gedeelde agenda. ShareCare Premium (betaald) biedt meer mogelijkheden voor een grotere groep of intensieve zorg.

Download het overzicht

Hier vindt u meer informatie over de pluspunten en beoordelingen van de apps.

Bron: Mezzo

 

Vind zorg, hulp en informatie

 

Gevolgen miljoenennota 2020 voor zorg en welzijn

De Miljoenennota en Rijksbegroting worden op Prinsjesdag (dinsdag 17 september 2019) weer bekend gemaakt.

Lees hier wat de gevolgen van de Miljoenennota 2020 zijn voor zorg en welzijn

Wonen, zorg &  leven

Uw eigen appartement in een kleinschalig, sfeervol pand. Alle benodigde zorg 24 uur per dag binnen handbereik. Veel persoonlijke aandacht voor uw welzijn. 15 locaties in Nederland.

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante