Mantelzorg en werk

Ongeveer 70% van de mantelzorgers heeft een betaalde baan. Gemiddeld geven zij 17 uur mantelzorg per week. De overheid wil dat werkgevers meer rekening houden met mantelzorgers, omdat de combinatie van werk en zorg zwaar kan zijn. 

Mantelzorgvriendelijke werkomgeving

40% van de werkende mantelzorgers voelt zich zwaarbelast of zelfs overbelast. Om te voorkomen dat mantelzorgers met een baan overbelast raken, is het project Werk & mantelzorg opgezet. Overheid, werkgevers, werknemersorganisaties en mantelzorgers werken in het project samen. Zo worden ambassadeurs voor mantelzorg in hun eigen bedrijf ingezet om 'mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid' te promoten.

Regelingen en tips

Combineert u als mantelzorger uw zorgtaken met een betaalde baan? Dan bent u niet de enige: één op de zes werknemers doet dit, in de zorgsector zelfs één op de vier. De combinatie van werk en zorg is voor veel mensen lastig. Bijvoorbeeld omdat zorgtaken en werktijden elkaar overlappen. En omdat het veel energie kost.

Om te voorkomen dat u hierdoor overbelast raakt, kunt u verschillende dingen doen. Zo kunt u gebruikmaken van wettelijke verlofregelingen. Of met uw werkgever in gesprek gaan over een aanpassing van uw werktijden of arbeidsduur. Hieronder vindt u daarover informatie, tips en adviezen. Ook kunt u terecht op de website www.werkenmantelzorg.nl.

Geen werk, maar een WW- of bijstandsuitkering? Lees dan meer over de vrijstellingen voor mantelzorgers voor de sollicitatieplicht.

 

PartnersHandicare Trapliften                  

Ook een vermelding op de site?
Bekijk de diverse publicatiemogelijkheden

Vind zorg, hulp en informatie


 

Miljoenennota en Rijksbegroting 2019
Wat zijn de gevolgen voor zorg & welzijn?

De 

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact 
Sitemap | Disclaimer
Privacy beleid (AVG)

PR mogelijkheden
Promotiepakket
(Pers)berichten en events
Adverteren op de website

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorgvakantie

Samenwerkingspartners
JoHo | Het Coachhuis | Ik zoek loopbaanbegeleiding

 

© 2012 - 2016 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante