Eigen bijdrage zorg met thuis of met verblijf

In 2015 is er veel veranderd in de langdurige zorg. Soms heeft dat ook gevolgen voor uw eigen bijdrage voor zorg thuis of zorg met verblijf. Hieronder vindt u de belangrijkste wijzigingen voor de eigen bijdrage zorg met verbllijf.

AWBZ wordt Wlz

De AWBZ is vanaf 2015 vervangen door de Wlz, de Wet langdurige zorg. Dit heeft geen gevolgen voor de hoogte van de eigen bijdrage die u betaalt voor het verblijf in een instelling.

Lees meer over eigen bijdrage Wlz

Kortdurend verblijf naar Wmo 

Kortdurend verblijf (logeeropname) valt vanaf 2015 onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Dit betekent dat de berekening van de eigen bijdrage verandert. 2015 is een overgangsjaar. De berekening van de eigen bijdrage verandert niet meteen. De berekening verandert zodra u een nieuwe indicatie van uw gemeente krijgt. U ontvangt dan een nieuwe beschikking van het CAK.

Beschermd wonen naar Wmo

Beschermd wonen valt vanaf 2015 onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Dit heeft geen gevolgen voor de hoogte van uw eigen bijdrage.

GGZ B langer onder zorgverzekering

Bent u opgenomen met een psychiatrische indicatie (GGZ B) en betaalt u een eigen bijdrage aan het CAK? Dan blijft u een eigen bijdrage aan het CAK betalen. De nieuwe regels voor de GGZ gelden alleen voor nieuwe klanten.

Bron: CAK

 

PartnersHandicare Trapliften              

Vind zorg, hulp en informatie

 

Wonen, zorg & leven

Uw eigen appartement in een kleinschalig, sfeervol pand. Alle benodigde zorg 24 uur per dag binnen handbereik. Veel persoonlijke aandacht voor uw welzijn. 15 locaties in Nederland.

Gratis nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen in de wereld van zorg & hulp?

Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante