Paramedische zorg

De huisarts kan je voor aanvullende zorg verwijzen naar de paramedische zorg, maar wat is dat nu, een “paramedicus”? Letterlijk betekent paramedisch “naast de dokter”. Paramedici zijn meestal niet direct gericht op de genezing van een ziekte of aandoening maar hebben voornamelijk als doel de de gezondheid van de patiënt zo goed mogelijk op peil te houden.

Paramedici voeren hun werkzaamheden uit in de algemene zorg, in de eerstelijnszorg, in ziekenhuizen, revalidatiecentra, verpleeghuizen en verzorgingshuizen e.d.

Via onderstaande wijzers vind je meer informatie over wat de betreffende paramidicus of natuurgeneeskundige doet, voor wie het is bedoeld en waar je de therapeut of behandelaar in de buurt vindt.

Kosten en vergoedingen

Via een verwijzing van de huisarts kun je veelal terecht bij een paramedische hulpverlener. Het is ook mogelijk zelfstandig (zonder verwijzing) contact op te nemen met een paramedisch hulpverlener. Hij of zij kan je meer vertellen over de werkwijze en kosten. Therapeuten die bij een beroepsvereniging zijn aangesloten, worden in veel gevallen vergoed door de verzekering. Dit is wel afhankelijk van het pakket dat je hebt.

 DiëtistWijzer 

Een Diëtist is de specialist op het gebied van voeding, leefstijl en gezondheid. Hier kan je dan ook terecht voor informatie over gezonde, verantwoorde voeding

ErgotherapieWijzer 

Ergotherapie richt zich op mensen die moeite hebben met het uitvoeren van praktische handelingen, de motoriek en/of verwerking van zintuiglijke prikkels

FysiotherapieWijzer

Een Fysiotherapeut behandelt door middel van massage, oefeningen, behandeling met apparatuur of bewegings-therapie.

LogopedieWijzer

Een Logopedist signaleert, onderzoekt en behandelt  problemen op het gebied van uitspraak, taal, primaire mondfuncties (eten, drinken en slikken), ademhaling, stem, gehoor en lees- en schrijfproblemen (dyslexie).

MondzorgWijzer

Mondzorg is gericht op het bereiken en handhaven van een optimale functionaliteit van de mond en de directe omgeving (wangen, kaakgewricht).

OefentherapieWijzer

Oefentherapie (cesar/mensendieck) is gericht op het verbeteren van houdings- en bewegingsgewoonten die voor klachten zorgen. Vaak zijn dit alledaagse verrichtingen zoals, bukken, tillen, zitten en lopen.

PsychotherapieWijzer

Een Psychotherapeut is een behandelaar die mensen die geestelijk lijden of ernstige psychosociale problematiek hebben helpt.

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Scootmobiel kopen: 10 tips waar u op moet le tten

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorgvakantie

Sitemap | Disclaimer
Privacy beleid (AVG)

 

© 2012 - 2016 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante