Paramedische zorg

De huisarts kan je voor aanvullende zorg verwijzen naar de paramedische zorg, maar wat is dat nu, een “paramedicus”? Letterlijk betekent paramedisch “naast de dokter”. Paramedici zijn meestal niet direct gericht op de genezing van een ziekte of aandoening maar hebben voornamelijk als doel de de gezondheid van de patiënt zo goed mogelijk op peil te houden.

Paramedici voeren hun werkzaamheden uit in de algemene zorg, in de eerstelijnszorg, in ziekenhuizen, revalidatiecentra, verpleeghuizen en verzorgingshuizen e.d.

Via onderstaande wijzers vind je meer informatie over wat de betreffende paramidicus of natuurgeneeskundige doet, voor wie het is bedoeld en waar je de therapeut of behandelaar in de buurt vindt.

Kosten en vergoedingen

Via een verwijzing van de huisarts kun je veelal terecht bij een paramedische hulpverlener. Het is ook mogelijk zelfstandig (zonder verwijzing) contact op te nemen met een paramedisch hulpverlener. Hij of zij kan je meer vertellen over de werkwijze en kosten. Therapeuten die bij een beroepsvereniging zijn aangesloten, worden in veel gevallen vergoed door de verzekering. Dit is wel afhankelijk van het pakket dat je hebt.

DiëtistWijzer

Een Diëtist is de specialist op het gebied van voeding, leefstijl en gezondheid. Hier kan je dan ook terecht voor informatie over gezonde, verantwoorde voeding

ErgotherapieWijzer

Ergotherapie richt zich op mensen die moeite hebben met het uitvoeren van praktische handelingen, de motoriek en/of verwerking van zintuiglijke prikkels

FysiotherapieWijzer

Een Fysiotherapeut behandelt door middel van massage, oefeningen, behandeling met apparatuur of bewegings-therapie.

LogopedieWijzer

Een Logopedist signaleert, onderzoekt en behandelt  problemen op het gebied van uitspraak, taal, primaire mondfuncties (eten, drinken en slikken), ademhaling, stem, gehoor en lees- en schrijfproblemen (dyslexie).

MondzorgWijzer

Mondzorg is gericht op het bereiken en handhaven van een optimale functionaliteit van de mond en de directe omgeving (wangen, kaakgewricht).

OefentherapieWijzer

Oefentherapie (cesar/mensendieck) is gericht op het verbeteren van houdings- en bewegingsgewoonten die voor klachten zorgen. Vaak zijn dit alledaagse verrichtingen zoals, bukken, tillen, zitten en lopen.

PsychotherapieWijzer

Een Psychotherapeut is een behandelaar die mensen die geestelijk lijden of ernstige psychosociale problematiek hebben helpt.

 

PartnersHandicare Trapliften              

Vind zorg, hulp en informatieVeel bezochte onderwerpen

Wetgeving zorg
Zorgvakanties
Particuliere woonzorg
Hulpmiddelen

Wijzer per aandoening

Zorgthuis of in een instelling 
Regelingen voor mantelzorgers
Re-integratie
Jobcoach

Wat zijn de laatste hooroplossingen

Als het hoorvermogen achteruit gaat dan verloopt het horen minder goed en is er meer luisterinspanning nodig. Het slecht kunnen horen gaat gepaard met sociale isolatie, gevoelens van angst, depressie en onzekerheid. Dankzij de verschillende hooroplossingen die worden aangeboden kan een slechthorende naar tevredenheid horen.

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante