39% Nederlanders irriteert zich aan jaarlijkse verandering zorgpremies

04-11-2013 16:14


Uit onderzoek van Zorgverzekering.net blijkt dat Nederlandse consumenten niet erg te spreken zijn over het jaarlijks wijzigen van de premies voor de zorgverzekering. Wel vinden ze marktwerking in de zorg een goede zaak. Ook zijn mensen te spreken over het grote aanbod van verschillende
verzekeraars.

Maar liefst 59,7% van de Nederlanders is vóór marktwerking in de zorg. Ook het grote aanbod van verschillende zorgverzekeraars wordt gezien als een goede zaak, 59,6% is het hiermee eens. Aan de andere kant is maar liefst 38,6% niet erg te spreken over de jaarlijkse verandering van de zorgpremies. Een mogelijke oplossing hiervoor zou een meerjarige zorgverzekering zijn. Deze optie wordt op dit moment ook onderzocht door minister Schippers. Consumenten zouden dan hun zorgverzekering voor meerdere jaren bij een zorgverzekeraar vastleggen.

Over de daling van de zorgpremies in 2014 zijn consumenten zeer te spreken (71,4% staat hierachter) en 69,5% vindt dat alle zorgverzekeraars hun premie in 2014 moeten verlagen. Ook werd gevraagd naar de politieke voorkeur in relatie tot het standpunt over de zorgverzekering. Consumenten letten bij het maken van hun keuze voor een politieke partij wel op het standpunt van de partij ten opzichte van de zorgverzekering. Anderzijds laten zij hun politieke stem er niet volledig vanaf hangen.

Via een online enquête onderzocht Zorgverzekering.net het standpunt van consumenten ten opzichte van de zorgpremies en het Nederlandse zorgstelsel. De onafhankelijke vergelijkingssite ondervroeg 228 consumenten. Hiervan was 43% man en 57% vrouw. De groep had een gemiddelde leeftijd van 28 jaar. 17,5% had een hoogst afgeronde opleiding op MBO niveau, 23,7% HBO, 13,1% WO en de rest was lager opgeleid dan MBO.

 

Bron: Zorgverzekering.net

 

Terug

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante