Aantal zorgmeldpunten sterk gestegen

15-01-2015 13:48

Vanwege de veranderingen in de zorg is in 2015 het aantal zorgmeldpunten enorm gestegen. Verschillende organisaties, gemeentes, politieke partijen en de overheid zijn meldpunten gestart waar men een klacht, ervaring of andere melding kan doorgeven. Het is nogal lastig om zelf  te beoordelen welke meldpunten er nu precies zijn en bij welk meldpunt je terecht kunt met jouw klacht of melding.

ZorgWijzer.nl deed onderzoek naar de verschillende zorgmeldpunten in Nederland. Na grondig onderzoek zijn 13 meldpunten gevonden en in kaart gebracht. Hierdoor zal het voor veel mensen gemakkelijker worden het juiste meldpunt te vinden. Natuurlijk is het ook mogelijk om van meerdere meldpunten gebruik te maken.Verschil tussen meldpunten

Uit het onderzoek blijkt dat er tussen de verschillende zorgmeldpunten echter veel verschil zit. Zo zijn er zorgmeldpunten die zich richten op specifieke doelgroepen, zoals mantelzorgers, mensen met een lichamelijke handicap of GGZ-cliënten. Verder zit er ook verschil in wat er met de melding of klacht wordt gedaan.

 


Naar de politiek

De meeste zorgmeldpunten verzamelen en verwerken de meldingen en klachten om vervolgens een beeld te krijgen waar de problemen en verbeterpunten liggen, als het gaat om de veranderingen in de zorg. De organisatie achter het meldpunt zal vervolgens rapporten en adviezen samenstellen die bij de politiek en media onder de aandacht worden gebracht. Het is vervolgens aan de politiek om er iets mee te doen.
Een aantal meldpunten doet echter meer dan het registeren en verwerken van meldingen. Zo doen een aantal meldpunten ook aan voorlichting, advies en helpen ze bij het zoeken naar mogelijkheden voor het oplossen van jouw klacht:ten

Bij welk zorgmeldpunt kan jij terecht? Bekijk het overzicht hier

 

Terug

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante