Aantallen beschut werkplekken per gemeente 2017 en 2018 bekend

24-01-2017 16:32

Vooruitlopend op de publicatie in de Staatscourant melden we de aantallen beschut werk per gemeente ultimo 2017 (conform de ministeriële regeling) en de voorlopige aantallen ultimo 2018.

Met inwerkingtreding per 1 januari 2017 van de Wijziging van de Participatiewet en enkele andere wetten in verband met het verplichten van beschut werk en met betrekking tot het quotum van arbeidsbeperkten en het openstellen van de Praktijkroute  (Stb. 2016, 519),  is het voor gemeenten verplicht om de voorziening beschut werk aan te bieden  aan personen die daarop zijn aangewezen.

In het 4e lid van het gewijzigde artikel 10b van de Participatiewet is opgenomen dat bij ministeriële regeling het aantal te realiseren beschut werkplekken kan worden vastgesteld per gemeente. Deze aantallen zullen uiteindelijk in 2048 bij elkaar opgeteld overeenkomen met de aantallen in de raming en daarmee de financiering vanuit het Rijk. Bij de gepresenteerde aantallen is uitgegaan van een ingroeipad van 5 jaar, zodat gemeenten 5 jaar de tijd krijgen om het aantal plekken te realiseren waar ook in de financiering van de plekken en bij invoering van de Participatiewet vanuit is gegaan.

Aantallen beschutte werkplekken per gemeente in 2017 en de voorlopige aantallen voor 2018

Overzicht van het aantal beschutte werkplekken per gemeente in 2017 en de voorlopige aantallen voor 2018.

beschut+werkplekken+2017+en+2018 by Atlas van Zorg & Hulp on Scribd

 

Bron: Rijksoverheid

 

Terug

PartnersHandicare Trapliften              

Vind zorg, hulp en informatie

 

Wonen, zorg & leven

Uw eigen appartement in een kleinschalig, sfeervol pand. Alle benodigde zorg 24 uur per dag binnen handbereik. Veel persoonlijke aandacht voor uw welzijn. 15 locaties in Nederland.

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante