Aanvullende verzekering vaak duurder voor ouderen

01-12-2014 09:57

Van de 4 grote zorgverzekeraars, hanteert alleen Menzis voor iedere verzekerde dezelfde premie, ongeacht de leeftijd. Bij Zilveren Kruis Achmea, CZ en VGZ geldt voor één of meerdere aanvullende pakketten: hoe ouder de verzekerde, hoe hoger de premie. Dit constateert de Consumentenbond na het vergelijken van de premies van 36 verzekeraars. Het grootste prijsverschil op basis van leeftijd vond de Consumentenbond bij De Amersfoortse. Daar betalen 55-jarigen €360 per jaar meer dan iemand van 24 voor exact hetzelfde aanvullende pakket.

Van de 36 onderzochte verzekeraars doen er 12 aan premiedifferentiatie. Dit betekent dat ze afhankelijk van de leeftijd van de verzekerde premie bepalen. Voor de basisverzekering is dit verboden, maar voor de aanvullende verzekeringen mogen zorgverzekeraars dat wel. De prijsverschillen bij andere verzekeraars dan De Amersfoortse lopen uiteen van €2 tot €21 per maand. Bij FBTO is het soms net andersom. Daar krijgen mensen van 50 jaar of ouder een 'voordeeltje' op de modules 'gezinsplanning' en 'calamiteiten'. Maar of 50-plussers de eerste module nog vaak nodig hebben valt te bezien.

 

Zorgvergelijker en community

Zorgverzekeraars adverteren met de laagste premies, terwijl deze bijvoorbeeld alleen gelden voor verzekerden tussen de 18 en 21 jaar. In de Zorgvergelijker kunnen leden en niet-leden van de Consumentenbond vrijblijvend berekenen wat zij daadwerkelijk gaan betalen voor een zorgverzekeringspakket. In de community van de Consumentenbond kunnen consumenten meepraten of het (on)terecht is dat ouderen meer betalen voor hetzelfde pakket. 

 

Bron: Consumentenbond

 

 

Terug

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante