Advies Rob: 'Meer samenhang nodig en mogelijk in de zorg'

22-06-2017 16:37

'Er is meer samenhang nodig in de zorg, maar haal niet teveel overhoop in het systeem van zorgwetten of de organisatie van het openbaar bestuur.' Dat is de kern van het vandaag verschenen advies 'Zorg voor samenhangende zorg' van de Raad voor het openbaar bestuur (Rob).

Er is nog wel veel te verbeteren, stelt de Rob, er wordt nog teveel van het kastje naar de muur gestuurd en het credo 'zelfredzaamheid' is echt niet op iedereen van toepassing. De oplossingen moeten nu vooral lokaal worden gevonden.

Meer samenhang mogelijk

Hoewel 'het een beetje schuurt tussen de zorgwetten', raadt de Rob af om nu al te gaan sleutelen aan het wettelijk systeem: 'Gemeenten zien echte kansen om meer integraliteit te realiseren door meer samenhang na te streven in de uitvoering van zorgwetten en - breder - het sociale domein.' Dat vraagt wel om voldoende ruimte en tijd.

VNG-reactie

De VNG vindt 'Zorg voor samenhangende zorg' een belangrijk advies met verschillende nuttige analyses en observaties voor de transformatie in het sociaal domein.

Meer informatie

Hieronder het advies van de Rob.

  •  

 

Terug

PartnersHandicare Trapliften              

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Wat zijn de laatste hooroplossingen

Als het hoorvermogen achteruit gaat dan verloopt het horen minder goed en is er meer luisterinspanning nodig. Het slecht kunnen horen gaat gepaard met sociale isolatie, gevoelens van angst, depressie en onzekerheid. Dankzij de verschillende hooroplossingen die worden aangeboden kan een slechthorende naar tevredenheid horen.

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

Nieuws

Onderdelen 1 - 3 van 235

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante