ANBO: Digitalisering gaat te snel en er moet altijd een vangnet zijn

27-01-2016 18:28

Sinds het begin van de campagne ‘Dag Blauwe Envelop’ hebben ongeveer 1,2 miljoen mensen hun Berichtenbox op de website van MijnOverheid geactiveerd. Dat maakte het ministerie van Financiën gisteren bekend. Voor het begin van de campagne hadden al 1,8 miljoen mensen hun Berichtenbox geactiveerd. Hiermee staat het totaal op 3 miljoen. 

Meldpunt Dag Blauwe Envelop 

De overheid wil dat iedereen post van de overheid digitaal ontvangt, dus ook van de Belastingdienst. De bekende blauwe envelop gaat hierdoor binnen nu en zeven jaar verdwijnen. In november startte hiervoor een campagne en hebben de gezamenlijke seniorenorganisaties (ANBO, Unie KBO en PCOB) het meldpunt ‘Dag Blauwe Envelop’ opgericht. Daar zijn inmiddels al meer dan duizend meldingen binnengekomen. De meldingen worden anoniem verzameld en gebundeld en besproken met de Belastingdienst. 

Moet altijd een vangnet zijn

Directeur-bestuurder Liane den Haan van ANBO: “We vinden niet alleen dat het digitaliseren te snel gaat, maar ook dat er altijd een vangnet moet blijven voor mensen die om wat voor reden dan ook, niet online zijn. En die lijken nu buiten de boot te vallen. En het zijn niet alleen ouderen die niet digitaal zijn, maar ook mensen die geen computer kunnen betalen, mensen met een chronische ziekte of analfbeten.”  

Telefonisch of schriftelijk

U kunt uw reactie telefonisch melden bij Belastingservice Ouderenbonden via 0900 – 040 1437 (€ 0,10 ct per minuut), elke werkdag bereikbaar tussen 9.30 tot 12.30 uur. Ook schriftelijk melden is mogelijk. Vul hier het formulier in en stuur op naar: Meldpunt dag blauwe envelop, Postbus 325, 5201 AH ’s Hertogenbosch.

Bron: ANBO

Terug

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante