Ango failliet verklaard

04-04-2016 12:54

Op 15 maart 2016 heeft de rechtbank Midden-Nederland het faillissement uitgesproken van de Algemene Nederlandse Gehandicapten Organisatie (Ango). De curator is Cees de Jong van Van Benthem & Keulen advocaten uit Utrecht.

De Ango was de laatste tijd niet meer in staat aan haar betalingsverplichtingen te voldoen. De Algemene Ledenraad heeft in januari jl. maatregelen genomen om de situatie te veranderen, maar de financiële problemen – deels veroorzaakt door vermeende fraude van een oud-bestuurslid – waren te groot. Tegen het oud-bestuurslid is aangifte gedaan en het voormalig dagelijks bestuur is collectief aansprakelijk gesteld.

Door het  faillissement  worden veel mensen gedupeerd. Op de eerste plaats de mensen met een beperking die een financiële bijdrage voor hulpmiddelen hebben gevraagd en de mensen die begeleid worden met advies en lotgenotencontact. Het voormalige dagelijks bestuur heeft o.a. gelden van de samenwerkende fondsen in de algemene middelen laten vloeien, waardoor deze niet meer beschikbaar waren voor de financiële hulp die aan cliënten was toegezegd. In januari 2016 heeft het waarnemend bestuur besloten om geen nieuwe aanvragen in behandeling te nemen. Waar mogelijk zijn de meeste aanvragers van hulpmiddelen geïnformeerd over de ontstane situatie.

De curator onderzoekt op dit moment de mogelijkheden de financiële hulpverlening, het advieswerk en de andere activiteiten op een andere manier voort te zetten. Naar verwachting zal in de komende weken meer duidelijk worden over de toekomst van de Ango.

Indien u vragen of opmerkingen heeft, of u bent gedupeerde in dit faillissement dan kunt contact opnemen met de curator of zijn kantoorgenoot de heer Nowee (franknowee@vbk.nl of 030 259 55 46).

Bron: Ango

 

Terug

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante