Apothekersorganisatie KNMP start 'Meldpunt Medicijnkosten'

08-06-2015 12:36

Het Meldpunt Medicijnkosten signaleert klachten van patiënten over de vergoeding van medicijnen en hulpmiddelen. De KNMP lanceert het meldpunt op Apotheek.nl.

Aanleiding voor de lancering zijn de dagelijkse discussies in de apotheek over de kosten en vergoeding van medicijnen. Apothekers kunnen hun patiënten nu vragen om via het Meldpunt Medicijnkosten op Apotheek.nl hun klacht te melden over kosten in de apotheek.

Bij dit meldpunt kunnen patiënten zijn/haar ervaring met kosten en vergoedingen van medicijnen in de apotheek melden. Echter, vragen en klachten worden niet in behandeling genomen. De apothekersorganisatie KNMP wil hiermee inventariseren welke mogelijke onduidelijkheden er zijn rond medicijnkosten en hoe vaak deze voorkomen.

 

Resultaten

In het najaar van 2015 treedt de apothekersorganisatie (KNMP) naar buiten met de resultaten die naar voren komen uit de verschillende meldingen. Met de uitkomsten wil de KNMP een bijdrage leveren aan meer duidelijkheid voor patiënten over de vergoeding van medicijnen en farmaceutische zorg. Veel van de klachten en vragen aan de apotheekbalie gaan niet over het geneesmiddel, maar over de vergoeding. Deze vragen zijn te herleiden naar complexe regelgeving en polisvoorwaarden van zorgverzekeraars. Uitleg door het apotheekpersoneel stuit dikwijls op onbegrip.

Heisa in de apotheek

KNMP-voorzitter Gerben Klein Nulent: “Er is dagelijks heisa in de apotheek over medicijnkosten. Daardoor kunnen apothekers en hun assistenten hun werk niet goed doen. Een boze patiënt staat niet meer open voor uitleg over zijn medicijnen. Overheid en zorgverzekeraars moeten zich dat veel meer aantrekken.”

Direct naar het Meldpunt Medicijnkosten 

 

Bron: KNMP

Terug

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante