Arbeidsparticipatietool helpt gesprek over chronische aandoening of beperking

22-07-2014 13:25

Herken je dat? Solliciteren terwijl je een beperking hebt. De grote vraag: hoe breng je je beperking bij de werkgever op een positieve wijze ter sprake?

De arbeidsparticipatietool biedt uitkomst. Hoe? Door uitleg te geven over verschillende aandoeningen en beperkingen. Zowel voor voor de werkgevers, leidinggevenden, als ook voor de collega’s. Handig om hen op een positieve manier te laten weten wat jouw beperking inhoudt, maar ook hoe jij jou op de werkvloer redt met jouw beperking.

Dus, wil je op een positieve manier over je beperking praten? Gebruik de arbeidsparticipatietool.

 

Solliciteren met een beperking of chronische aandoening

Twaalf patiëntenorganisaties hebben de Arbeidsparticipatietool gelanceerd: een site en een app die de arbeidspositie van mensen met een (chronische) aandoening versterkt. Volgens de patiëntenorganisaties is dit hard nodig. Niet meer dan 30 procent van de mensen met een aandoening heeft een betaalde baan.

Mark de Groot, Belangenvereniging van kleine mensen: ‘Door onbekendheid en vooroordelen over de aandoening bij werkgevers en omdat er voldoende kandidaten zonder beperking voorhanden zijn, vallen deze mensen bij selectieprocedures vaak als eerste af.’

 

Arbeidsparticipatietool biedt uitkomst

De site en de app zijn zo ontwikkeld dat werkgevers en mensen met een chronische aandoening of handicap, snel de informatie kunnen vinden die relevant is voor de betreffende beperking en de werksituatie. Stichting September denkt met de website en app veel onbekendheid en koudwatervrees bij werkgevers te kunnen wegnemen, of problemen op de werkvloer te voorkomen: ‘Door onwetendheid van werkgevers komt het gesprek tussen werkgever en werknemer vaak niet goed op gang. De Arbeidsparticipatietool geeft werkgevers snel en effectief inzicht in een chronische aandoening. Zo weet de werkgever beter hoe hij met een chronisch zieke werknemer om kan gaan en geeft het oplossingen op de werkvloer. Hiermee wordt de arbeidsparticipatie vergroot, of wordt onnodig verzuim of ontslag voorkomen.’

Lees hier verder over de gevolgen, oorzaken en de oplossing: www.stichtingseptember.nl/arbeidsparticipatietool

 

Bron: PGwerksamen

Terug

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante