Begeleiding en Kortdurend Verblijf uit de Awbz voorlopig niet naar gemeenten

01-05-2012 16:20

De Tweede Kamer debat over de aanpassing van de Wet maatschappelijke ondersteuning is voorlopig afgelast. De aanpassing van die wet moet gaan regelen dat Begeleiding en Kortdurend Verblijf uit de Awbz overgaan naar de gemeenten. Hiermee is de invoeringsdatum van 1 januari 2013 ook van tafel.

Per Saldo hoopt dat een volgend kabinet Begeleiding en Kortdurend Verblijf niet overhevelt naar gemeenten en in de Awbz houdt. In het wetsvoorstel dat deze overgang regelt, staat bijvoorbeeld dat gemeenten zelf kunnen beslissen of ze het pgb willen houden. Per Saldo vindt dat in de wet moet staan dat elke gemeente een pgb-regeling móet invoeren, maar het zag er niet naar uit dat dit voor alle zorgvragen zou gaan gebeuren.

Ook vond Per Saldo dat Kortdurend Verblijf gezien de complexiteit binnen de Awbz moest blijven. Voor alle bezwaarpunten van Per Saldo, zie bericht Per Saldo uit zorgen over overgang Begeleiding en Kortdurend Verblijf aan Tweede Kamer.

Bestaande budgethouders houden langer pgb voor Begeleiding en KV

Het uitstellen van het debat betekent dat als de overgang van Begeleiding en kortdurend Verblijf naar de gemeenten toch door zal gaan, dit zeker niet op 1 januari 2013 gebeurt. Het wetsvoorstel had dan voor het reces, dat morgen begint, moeten worden aangenomen, om nog op tijd de goedkeuring van de Eerste Kamer te krijgen. Dat wordt nu niet gehaald, waardoor de datum van 1 januari 2013 ook van tafel is. Begeleiding en Kortdurend Verblijf zullen langer in de Awbz blijven. Voor bestaande budgethouders betekent dit dat ze langer hun pgb kunnen behouden.

Terug

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorgvakantie

Sitemap | Disclaimer
Privacy beleid (AVG)

 

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante