Benefietconcert met Candy Dulfer en jongeren met ernstige lichamelijke beperking

13-09-2016 14:52

Zondag 9 oktober schitteren diverse jongeren met Candy Dulfer tijdens het ‘My Breath My Music In Concert’ in Cultuurpodium Boerderij te Zoetermeer. Een benefietconcert voor en door jongeren met een ernstige lichamelijke beperking. De gelijknamige stichting My Breath My Music ontwikkelt elektronische muziekinstrumenten waarmee kinderen en jong volwassenen met een handicap zelf muziek kunnen maken.

Benefietconcert

Tijdens dit benefietconcert treedt een aantal jonge musici met een ernstige lichamelijke beperking, zoals een spierziekte of bewegingsstoornis, op. Zij worden bijgestaan door ambassadrice Candy Dulfer. Dankzij de instrumenten van de stichting My Breath My Music kunnen de jongeren zelf muziek maken. Oprichter van de stichting, Ruud van der Wel, ontmoette Candy Dulfer tijdens een evenement waar ze spontaan ging meespelen tijdens een optreden van een van zijn muzikanten. Candy was zo onder de indruk van dit samenspel dat ze sindsdien ambassadrice van de stichting is. De opbrengst van dit bijzondere concert gaat in zijn geheel naar de stichting My Breath My Music.

Magic Flute

Eén van de zelfontwikkelde elektronische instrumenten die tijdens het concert wordt bespeeld, is de Magic Flute. Deze elektronische fluit kan zonder handen worden bespeeld; de toonhoogte is beïnvloedbaar door het hoofd omhoog en omlaag te bewegen. Hierdoor kunnen mensen die door hun ziekte niet in staat zijn een regulier muziekinstrument te bespelen, wel muziek maken. Het repertoire is een mix van rock, pop en rustige ballads, waaronder natuurlijk ook jazz nummers. De muzikanten zijn erg enthousiast en kijken uit naar het moment hun publiek te ontmoeten en hun passie te delen.

Praktische informatie

Het benefietconcert wordt gehouden op zondag 9 oktober 2016 van 14.30 tot 17.00 uur. Kaarten zijn te bestellen via Ticketmaster Nederland en kosten € 17 in de voorverkoop en € 21 op de dag zelf. Kijk voor meer informatie op www.mybreathmymusic.com of https://cultuurpodiumboerderij.nl/programma/my-breath- my-music/

My Breath My Music

De Stichting My Breath My Music heeft als doelstelling om mensen met een ernstige lichamelijke handicap de mogelijkheid te bieden om muziek te maken door middel van een zelf ontwikkeld elektronisch instrument. Ruud van der Wel, oprichter van de stichting en ademhalingstherapeut bij Rijndam Revalidatie, heeft vanuit zijn overtuiging dat muziek maken voor iedereen mogelijk moet zijn, een aantal elektronische muziekinstrumenten ontworpen, waaronder de Magic Flute. De stichting heeft een aantal instrumenten op voorraad die ze zelf aanpassen aan de behoeften en wensen van het kind. Kinderen uit de doelgroep kunnen een elektronisch instrument in bruikleen krijgen. Daarnaast geeft de stichting advies aan mensen over welk elektronisch instrument zij kunnen bespelen, ondanks hun beperking. Kijk voor meer informatie op www.mybreathmymusic.com, Facebook, Twitter (@MBMMusic) of YouTube.

Terug

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante