Bezuiniging sociale werkplaatsen geschrapt

03-05-2012 13:07

De voorgestelde bezuinigingen van 100 miljoen op de sociale werkvoorziening gaan niet door in 2013. Dat heeft het ministerie van Financiën laten weten. Abvakabo FNV vindt dit een geweldig bericht en is ontzettend blij met dit resultaat.

‘Onze acties van de afgelopen tijd hebben er mede toe bijgedragen dat er geen meerderheid in de Kamer meer is voor deze bezuinigingen. De Wet Werken naar Vermogen is daarmee feitelijk controversieel verklaard. In deze vorm zal deze wet niet meer door de Kamer behandeld worden. Daarmee hebben we dus niet alleen de bezuinigingen voor 2013 van tafel, maar ook een wetsvoorstel van tafel dat arbeidsgehandicapten onder het wettelijk minimum loon liet werken, geen enkele garantie op werk bood en een sterfhuisconstructie voor de sociale werkvoorziening (SW) betekende’, aldus Jose Meijer, Abvakabo FNV-bestuurder.

Dit betekent natuurlijk niet dat plotsklaps alle donkere wolken voor de SW en de arbeidsgehandicapten verdwenen zijn. De komende verkiezingen zullen duidelijk maken op welke manier in Nederland met arbeidsgehandicapten moet worden omgegaan. Abvakabo FNV vindt dat dit op een sociale manier moet gebeuren.

In veel gemeenten en bedrijven zijn plannen gemaakt die al voorsorteerden op de bezuinigingen en op de nieuwe Wet Werken naar Vermogen. Nu de directe noodzaak voor deze plannen vervalt, zijn de plannen van de baan of moeten in ieder geval heroverwogen worden. Abvakabo FNV zal hierover het noodzakelijke overleg met gemeenten en bedrijven voeren.

Abvakabo FNV wil iedereen bedanken voor de inzet!

Bron: Abvakabo FNV

Terug

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante