Campagne: sluit contract af met hulp in huis

13-10-2015 16:28

Te weinig mensen kennen de regels voor het inhuren van een hulp in huis zoals een schoonmaker, oppas of tuinman. Om de bekendheid met de regels te vergroten is minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid deze week een campagne gestart.

In deze campagne wordt opgeroepen een contract af te sluiten met je hulp zodat de wederzijdse rechten en plichten duidelijk zijn. Zo moet diegene die de hulp inhuurt het minimumloon betalen, recht geven op vakantie en zes weken het loon doorbetalen bij ziekte van de hulp.

De campagne loopt tot 18 oktober. Informatie over de regeling en het voorbeeldcontract zijn te vinden op www.rijksoverheid.nl/hulpinhuis. Via radiospots en banners op internet wordt op de informatie op de site gewezen.

Bijna 1 miljoen huishoudens (13%) maken gebruik van hulp aan huis. Om het eenvoudig en goedkoop te maken om iemand in te huren is er een speciale regeling: de regeling dienstverlening aan huis. Particulieren die iemand minder dan vier dagen per week in dienst hebben voor huishoudelijk werk, hoeven geen belastingen en premies af te dragen.

Uit een rapport van de Commissie Kalsbeek van maart 2014 bleek al dat de regeling te weinig bekend is. Hierdoor gaat de inhuur van hulp in huis niet altijd volgens de regels. Het kabinet heeft daarop toegezegd aan de Tweede Kamer meer bekendheid te geven aan de regels.

Bron: Rijksoverheid

 

Terug

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante