CG-Raad: Geen compensatie voor 7,50 euro liggeld ziekenhuis

18-05-2012 10:46

De partijen van het begrotingsakkoord willen het eigen risico verhogen naar 350 euro. Bovendien willen zij 7,50 euro liggeld per dag vragen voor verblijf in een ziekenhuis. Beide maatregelen raken chronisch zieken rechtstreeks in de portomenee. De 7,50 euro liggeld is een nieuwe maatregel die het stapelingseffect van de bezuinigingen voor chronisch zieken verergert. Jolanda Sap (GroenLinks) maakte gisteren in Nieuwsuur bekend dat de 'liggeld-regeling' niet gecompenseerd wordt. 

De CG-Raad is tegen verhoging van het eigen risico en tegen de 7,50 euro maatregel. Deze maatregelen leggen de rekening voor de oplopende zorgkosten eenzijdig neer bij mensen die afhankelijk zijn van de zorg. De CG-Raad wil dat de overheid de oorzaken van de kostenstijging in de zorg aanpakt.

Ook pleit de CG-Raad voor een inkomensafhankelijk maximum aan eigen betalingen. Verder vindt de CG-Raad dat chronisch zieken die ieder jaar hun eigen risico volmaken, hiervoor op een eenvoudige en gerichte manier gecompenseerd moeten worden.

De CG-Raad is benieuwd naar de doorbereking van het CPB (berekening van de koopkrachteffecten van het begrotingsakkoord).

Bron: CG-Raad

 

Terug

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante