CIZ informeert Wlz-indiceerbaren over indicatiebesluit 2016

17-10-2015 17:59

Het CIZ is deze week gestart met de verzending van brieven ten behoeve van het Wlz-overgangsrecht tot en met 31 december 2016.

Cliënten die gebruik maken van het Wlz-overgangsrecht (Wlz-indiceerbaren) hebben veelal een indicatiebesluit dat geldig is tot en met 31 december 2015. Omdat het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) het overgangsrecht met één jaar heeft verlengd, ontvangen alle cliënten begin oktober een nieuwe indicatie van het CIZ voor hun zorg in 2016.

Toelichting leveringsvorm
Cliënten hebben in het verleden zelf al gekozen hoe zij de zorg willen ontvangen. Dat kan bijvoorbeeld als Zorg in Natura (ZIN) of Persoonsgebonden budget (Pgb).

Het CIZ ontvangt veel vragen naar aanleiding van de verlenging van het Wlz-overgangsrecht. Voor alle duidelijkheid: als de situatie ongewijzigd is, verandert niets aan de wijze waarop de cliënt zorg ontvangt. Het zorgkantoor handhaaft dus ook in 2016 de huidige leveringsvorm. Cliënten hoeven hiervoor zelf niets te doen. Kortom: van omzetting Pgb naar Zin is geen sprake.

Onderzoek naar zorgbehoefte in 2017
Om te beoordelen of deze cliënten blijvend intensieve zorg nodig hebben vanaf 2017, stelt het CIZ op basis van de huidige zorgbehoefte opnieuw een indicatie. Het CIZ beoordeelt tussen 1 oktober 2015 en 1 juni 2016 de zorgbehoefte van de  Wlz-indiceerbaren en neemt hiervoor contact met hen op.

Meer informatie
Op de website van het CIZ vindt u meer informatie over de indicatie van de Wlz-indiceerbaren

Bron
CIZ

Terug

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante