CIZ start indicatie budgethouders uit ‘de vergeten groep’

18-06-2015 17:50

In het najaar van 2014 zijn 14.000 budgethouders op het laatste nippertje ingestroomd in de Wlz. Zij behoorden tot de zogenoemde ‘vergeten groep’. Het CIZ moet voor 1 januari 2016 vaststellen wie er van deze budgethouders wel/niet definitief in de Wlz kunnen blijven en wie er wellicht toch doorstromen naar gemeente of zorgverzekeraar. Cliënten die tot deze groep behoren hebben onlangs een brief van het CIZ gekregen of krijgen deze binnenkort.

Budgethouders uit de 'vergeten groep' kregen eind vorig jaar een brief waarin de vraag werd gesteld of zij al dan niet gebruik wilden maken van het overgangsrecht in de Wlz. Cliënten die hier ‘ja’ op hebben gezegd, krijgen hun pgb nog altijd van het zorgkantoor. Voor hen is het CIZ nu gestart met vaststellen of dat blijvend is.

Onderzoek CIZ
In de brief die het CIZ stuurt, worden in eerste instantie contactgegevens gecontroleerd. Als het medisch dossier compleet en duidelijk is, neemt het CIZ een indicatiebesluit en krijgen cliënten een persoonlijke toelichting. Als het CIZ nog vragen heeft, zal er eerst een persoonlijk gesprek komen.

Besluit CIZ
Als blijkt dat een cliënt in de Wlz thuishoort, krijgt deze een indicatiebesluit met daarin de datum waarop het besluit in werking treedt - 1 januari 2016 - en het zorgprofiel waarop de cliënt is aangewezen. Blijkt dat een cliënt niet in aanmerking komt voor een indicatie vanuit de Wlz, dan kan een aanvraag ingediend worden bij de zorgverzekeraar of gemeente. In het indicatiebesluit staat waar de aanvraag voor zorg in dat specifieke geval ingediend moet worden.

Contact
Voor vragen kunt u bellen met het CIZ: 088 - 789 1000

Meer informatie
CIZ brochure over de herindicatie

Bron: Hervorming langdurige zorg

 

Terug

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante