CNV Jongeren en UWV helpen jonggehandicapten op de arbeidsmarkt

20-01-2014 16:11

CNV Jongeren en UWV gaan nauwer samenwerken om zoveel mogelijk jongeren met een arbeidsbeperking een volwaardige plek op de arbeidsmarkt te bieden. Op donderdag 9 januari sloten de partijen een convenant om de samenwerking te bekrachtigen.

Door op regionaal niveau intensief samen te werken en verbindingen te leggen met andere partijen willen CNV Jongeren en UWV mensen met een arbeidsbeperking meer kansen bieden op werk. De krachtenbundeling moet er voor zorgen dat meer Wajongers een duurzame baan vinden én behouden bij een werkgever. 

Om de aanpak tot een succes te maken zoeken UWV en CNV Jongeren actief de samenwerking met gemeenten en werkgevers. Michiel Hietkamp, voorzitter CNV Jongeren: 'De expertise van UWV en CNV Jongeren kunnen een grote bijdrage leveren aan de integratie van wajongers. Kennis en kunde die meer in de regio's nodig zal zijn met de overheveling van taken naar gemeenten.'

Bestaande CNV-projecten zoals de Realisten Roadmovie, het Realisten Promoteam en HARRIE worden samen met UWV doorgezet en doorontwikkeld. Deze projecten zijn essentieel in de integratie van de Wajonger naar de werkvloer. Ze zijn gericht op jonggehandicapten met verstandelijke, lichamelijke en zintuiglijke beperkingen, mensen met beperkingen in het autistisch spectrum en mensen met beperkingen als gevolg van een chronische ziekte.

CNV Jongeren en UWV ontplooien al jaren activiteiten die er toe leiden dat mensen met een arbeidsbeperking maximaal werk kunnen verrichten en behouden. Met de ondertekening van het convenant zetten ze zich ook de komende periode in voor meer participatie van arbeidsbeperkten.

 

Bron: UWV

 

 

Terug

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante