De beste zorgverzekeraar voor mantelzorgers?

04-12-2014 10:18

Zorgverzekeraars buitelen over elkaar heen met reclames over de beste en goedkoopste zorgverzekeringen. Maar hoe zit het voor mantelzorgers? Menzis heeft de meeste diversiteit aan vergoedingen voor mantelzorg. De meest uitgebreide verzekering is het aanvullende pakket ‘Excellent’ van Avéro Achmea. Dit schrijft Mezzo.

Wilt u weten of uw zorgverzekeraar oog heeft voor mantelzorgers? Bekijk dan het vergelijkingsoverzicht voor aanvullende zorgverzekering 2015 dat de Consumentenbond ook dit jaar voor Mezzo uitvoerde. Over het algemeen springt Menzis eruit omdat zij de meest uitgebreide vergoedingen kent.

Opvallende zaken

In de basisverzekering is wat betreft vergoeding voor mantelzorg niets opgenomen. Ook zijn er enkele verzekeraars die in de aanvullende verzekering geen enkele vergoeding bieden voor vervangende mantelzorg of een mantelzorgmakelaar. Deze verzekeraars zijn dan ook niet in het overzicht opgenomen.

Vergoeding mantelzorg Van de zorgverzekeraars die in hun aanvullende verzekeringen een vergoeding voor mantelzorg geven, vallende de volgende zaken op:

  • Menzis heeft de meeste diversiteit aan vergoedingen voor mantelzorg. Naast vervangende mantelzorg en de mantelzorgmakelaar, wordt ook een mantelzorgarrangement vergoed en is er mogelijkheid tot het volgen van een mantelzorgcursus.
  • De meest uitgebreide verzekering is het aanvullende pakket ‘Excellent’ van Avéro Achmea, die vervangende mantelzorg voor 100% vergoedt.
  • Slechts bij een aantal verzekeraars is ook vergoeding van een mantelzorgmakelaar opgenomen.
  • Andere opvallende vergoedingen zijn:
    • PNOzorg: vergoeding van dierenopvang;
    • Zilveren Kruis Achmea: vergoeding van Opkracht (mantelzorgarrangement) voor alleen de mantelzorger of voor zowel de mantelzorger als de zorgbehoevende samen.

Vergoedingen vervangende mantelzorg

In het overzicht zijn alleen de aanvullende verzekeringen meegenomen die een vergoeding geven voor vervangende mantelzorg en/of een mantelzorgmakelaar.

Meer weten

Heeft u vragen over de verschillende zorgverzekeringen? Neem dan direct contact op met de betreffende zorgverzekeraar. Zij kunnen u veel meer vertellen over de premie en de vergoedingen.

U kunt tot 1 januari 2015 uw huidige verzekering opzeggen. Tot 1 februari 2015 kunt u overstappen naar een andere zorgverzekeraar.

 

Terug

Gratis nieuwsbr ief
Blijf op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen met onze nieuwsbrief

E-mail
 

PartnersHandicare Trapliften                  

Ook een vermelding op de site?
Bekijk de diverse publicatiemogelijkheden

Vind zorg, hulp en informatie


 

De  Wat gevolgen van het Regeerakkoord voor de zorg?

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact 
Sitemap | Disclaimer

PR mogelijkheden
Promotiepakket
(Pers)berichten en events
Adverteren site en nieuwbrief

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorgvakantie

Samenwerkingspartners
JoHo | Het Coachhuis | Ik zoek loopbaanbegeleiding

Gratis Nieuwsbrief
Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen in de wereld van zorg & hulp? Meld je aan

Volg Atlas van Zorg & Hulp
Twitter
Linked In
Facebook
Nieuwsbrief
RSS feed

 

© 2012 - 2016 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante