De eerste BekkenbodemDAG in Nederland

08-01-2015 16:01

Op de eerste Nederlandse BekkenbodemDAG worden problemen rondom de wc-gang en seks uit de taboesfeer gehaald. De dag wordt gehouden op 24 januari 2015 in Nunspeet en is voor iedereen die kampt met bekkenbodemproblemen en voor professionals.

Erectieproblemen, urine verliezen bij het hardlopen of niet naar de wc kunnen, daar praat je liever niet over. Toch kampt bijna een miljoen mensen met dit soort klachten: Lichamelijke problemen die te maken hebben met een niet goed functionerende bekkenbodem.

In NH Hotel Sparrenhorst zal openlijk worden gesproken over chronische blaaspijn, verkramping van de bekkenbodem, seks na een operatie, verzakkingsklachten, niet  naar de wc kunnen, incontinentie en bekkenbodemmatjes. Na elke lezing is er ruimte voor vragen en discussie. In de lunchpauze kunnen bezoekers speed daten met behandelaars.

Het taboe rondom incontinentie wordt op de BekkenbodemDAG doorbroken met de theatermonoloog  Het verlies van Viviane. Viviane is incontinent. Eerst schaamde ze zich hiervoor. Nu niet meer. Hoe dat zo is gekomen? Op tragikomische wijze maakt ze het publiek hier deelgenoot van. Viviane wordt uitgevoerd door Frederiek Voskens,PodiumT

Op de BekkenbodemDAG kunnen de deelnemers kennismaken met specialisten, therapeuten en verpleegkundigen – allen deskundig op het gebied van de bekkenbodem. Ook MeshedUp, het steunpunt voor slachtoffers van bekkenbodemmatjes, is erbij.

’s Middags is er een workshop mindfulness over ontspanning en omgaan met pijn. Geheel nieuw is de gespreksgroep voor partners en lotgenoten. Ter plekke kan besloten worden hieraan deel te nemen. Deelnemers kunnen speeddaten met professionals en er is een informatie- en hulpmiddelenmarkt. De dag wordt gepresenteerd en opgeluisterd met pianospel door muzikaal tv presentator Gregor Bak.

De eerste BekkenbodemDAG in Nederland wordt georganiseerd door de Stichting Bekkenbodem Patiënten, Interstitiële Cystitis Patiëntenvereniging en Patiëntenvereniging Gynaecologie Nederland . Kijk op www.bekkenbodemdag.nl voor het volledige programma en de achtergrond van de sprekers en workshopleiders.

De BekkenbodemDAG wordt gehouden op 24 januari 2015 in NH Hotel Sparrenhorst, Nunspeet. Inschrijven kan via www.bekkenbodemdag.nl.

 

 

Terug

Gratis nieuwsbr ief
Blijf op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen met onze nieuwsbrief

E-mail
 

PartnersHandicare Trapliften                  

Ook een vermelding op de site?
Bekijk de diverse publicatiemogelijkheden

Vind zorg, hulp en informatie


 

De  Wat gevolgen van het Regeerakkoord voor de zorg?

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact 
Sitemap | Disclaimer

PR mogelijkheden
Promotiepakket
(Pers)berichten en events
Adverteren site en nieuwbrief

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorgvakantie

Samenwerkingspartners
JoHo | Het Coachhuis | Ik zoek loopbaanbegeleiding

Gratis Nieuwsbrief
Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen in de wereld van zorg & hulp? Meld je aan

Volg Atlas van Zorg & Hulp
Twitter
Linked In
Facebook
Nieuwsbrief
RSS feed

 

© 2012 - 2016 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante