Donorweek van start met 13 uur durende online live show

13-10-2013 17:17

Morgen, maandag 14 oktober 2013, wordt om 08.00 uur in EYE het startschot gegeven voor een dertien uur durende nationale online wervingsactie van orgaandonoren. Dit markeert de start van de Donorweek, die van 14 tot en met 20 oktober zoveel mogelijk nieuwe registraties probeert op te leveren. Tijdens de online actie die duurt tot 21.00 uur zullen bijzondere teams van bekende Nederlanders hun vrienden, fans en andere bekende mensen oproepen zich te registreren; via telefoon, e-mail en persoonlijke videoboodschappen. Dit jaar zullen onder andere Irene Moors, Giel en Do zich inzetten tijdens deze bijzondere aftrap. De uitzending is live te volgen op YouTube.

Dennis Weening treedt op als presentator en Geraldine Kemper gaat samen met Transplant Triathlete Wouter Duinisveld het land in, op zoek naar bijzondere acties en verhalen in het kader van orgaandonatie. Zij starten met het openen van de Amsterdamse Effectenbeurs en bezoeken verder onder meer de 10-jarige Bridget op haar school in Santpoort-Noord. Zij is dochter van getransplanteerde Melanie.

 
Steeds meer Ja’s

Steeds meer mensen zeggen Ja tegen orgaandonatie. Sinds het begin van de landelijke JaofNee-campagne steeg het aantal mensen dat toestemming geeft met ruim 10%. Meer dan 3,5 miljoen mensen hebben al vastgelegd dat hun organen gebruikt mogen worden voor een levensreddende transplantatie. Tegelijkertijd neemt het aantal Nee’s in het register af.
Slechts 1 op de 10.000 van de ja-zeggers kan daadwerkelijk na overlijden organen afstaan, en daarom zijn er nog steeds niet voldoende donoren. Dus gaat morgen weer de jaarlijkse Donorweek van start.

 

Recordjaar 2012

De eerste dag van de Donorweek leverde vorig jaar een record van 15.000 ingevulde formulieren op. Normaal gesproken registreren of wijzigen zo'n 2000 mensen per week hun keuze in het Donorregister. De afgelopen jaren was dat in de Donorweken tot meer dan 15 keer zo veel. 90% van de mensen zegt dan Ja tegen orgaandonatie.

 

Iedereen in actie

Naast de online wervingsactie waaraan veel Bekende Nederlanders hun steentje bijdragen staat de hele week bomvol activiteiten. Grote publieksacties vinden plaats in onder andere Eindhoven, Hoogeveen en Amsterdam en veel ziekenhuizen en gemeenten zetten zich in. Maar ook kleine persoonlijke acties dichtbij huis laten dit jaar zien dat heel Nederland aandacht vraagt voor orgaandonatie.
De Donorweek is onderdeel van de campagne JaofNee. Het is een gezamenlijk initiatief van diverse gezondheidsfondsen, de Nederlandse Transplantatie Stichting en het ministerie van VWS.

 

Het online panel op 14 oktober

De wervingsactie vindt plaats in EYE Filminstituut, IJpromenade 1, Amsterdam en kan de hele dag live bekeken worden via youtube.com/jaofnee

De volgende bekende Nederlanders verbinden zich aan deze wervingsactie:

08:00 - 10.00 uur:  Irene Moors & Sergio IJssel        
10.00 - 12.00 uur:  Ajouad El Miloudi & Ruben Brinkman       
12.00 - 14.00 uur:  Froukje de Both & Lucky Fonz III      
14.00 - 16.00 uur:  Tygo Gernandt & Merel Westrik       
16.00 - 18.00 uur:  Giel & Pia Dijkstra      
18.00 - 21.00 uur:  Willie Wartaal, Do & Horace Cohen 

De presentatie is in handen van Dennis Weening. Geraldine Kemper en Wouter Duinisveld bezoeken samen -als reizende verslaggevers- de hele dag mensen en activiteiten door heel Nederland.

Voor meer informatie, rechtenvrij beeldmateriaal en interviewverzoeken kunt u contact opnemen met: exPRtease, Pola Zijlstra, 06 20234570, pola@exprtease.nl

 

Bron: transplantatiestichting.nl

Terug

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante