Duidelijke zorgnota

02-06-2014 14:43

Voor alle behandelingen in ziekenhuizen en zelfstandige klinieken die vanaf 1 juni 2014 worden gestart, krijgen patiënten een duidelijke zorgnota van hun zorgverzekeraar. Op dit moment is het vaak nog zo dat zorgnota’s vol ingewikkelde codes staan en het voor de patiënt niet duidelijk is hoe de rekening is opgebouwd. Daar komt nu een einde aan.

Minister Schippers heeft vorig jaar met de zorgverzekeraars afgesproken dat het specialisme van de behandelaar, de diagnose, de naam van de zorgaanbieder, de kosten en de handelingen die de zijn uitgevoerd op de nota komen te staan. Deze duidelijke zorgnota is binnenkort voor iedereen via de mijn-omgeving van zijn zorgverzekeraar te raadplegen. De invoering van de duidelijke zorgnota maakt deel uit van de plannen om het kostenbewustzijn van mensen te verhogen en onjuiste declaraties tegen te gaan.

Geleidelijke invoering

De nieuwe regels gelden alleen voor behandelingen in ziekenhuizen en zelfstandige klinieken die na 1 juni van dit jaar gestart worden. Behandelingen die voor 1 juni zijn gestart en na 1 juni worden afgesloten worden nog op de oude manier gedeclareerd. De eerste duidelijke zorgnota’s zullen de komende maanden zichtbaar worden. Over maximaal een jaar zullen alle nota’s de nieuwe informatie bevatten.

 

Bron: Rijksoverheid

 

 

Terug

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante