Eerste landelijke schrapdag in de jeugdhulp van start

13-06-2019 15:32

Onder de noemer “Schrappen, bestuurlijke stappen en kappen!” gaat vandaag de landelijke schrapdag in de jeugdhulp van start. Zo’n 400 jeugdprofessionals gaan gelijktijdig op 41 verschillende locaties in Nederland aan de slag om overbodige regels, dus regels waar ze last van hebben in hun dagelijkse werk, te schrappen. Het uiteindelijke doel is om de administratie- en werkdruk te verlagen zodat jeugdprofessionals meer tijd hebben om te doen waarvoor ze zijn opgeleid: zorgen voor kwetsbare jongeren.

Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) opent de landelijke schrapdag bij Jeugdbescherming West in Den Haag, en via een livestream zal hij de aftrap verzorgen voor het hele land.

Alle onnodige regels die op de schrapdag zijn opgehaald, zullen op 4 september worden voorgelegd aan bestuurders van gemeenten, jeugdhulpaanbieders, het ministerie van VWS,  de inspectie en andere instanties die verantwoordelijk zijn voor het bestaan van de overbodige regels. Deze bestuurders moeten de stappen gaan zetten die nodig zijn om de overbodige regels te schrappen. In november onderzoeken de partijen met elkaar of de regels echt gekapt zijn.

Rita Verdonk en haar team blijven naast deze landelijke schrapdag, volop bezig in het land met het organiseren van schrapsessies en het kritisch bevragen van bestuurders naar het nut en noodzaak van overbodige regels.

De landelijke schrapdag is een initiatief van de FNV en uitgevoerd in nauwe samenwerking met CNV, VNG, beroepsverenigingen, brancheverenigingen en het ministerie van VWS.

Bron: Rijksoverheid

 

Terug

PartnersHandicare Trapliften              

Vind zorg, hulp en informatie

 

Wonen, zorg & leven

Uw eigen appartement in een kleinschalig, sfeervol pand. Alle benodigde zorg 24 uur per dag binnen handbereik. Veel persoonlijke aandacht voor uw welzijn. 15 locaties in Nederland.

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante