Esther Vergeer op 1 februari a.s. in Oosterhesselen

24-01-2017 08:30

Op woensdagmiddag 1 februari organiseert de Esther Vergeer Foundation in samenwerking met SportDrenthe een (rolstoel)tennisclinic voor kinderen met een lichamelijke beperking tussen de 6-18 jaar oud, woonachtig in regio Drenthe.

Esther Vergeer en de Esther Vergeer Foundation

Esther Vergeer is zevenvoudig Paralympisch kampioen, werd vijfmaal verkozen tot gehandicapte sporter van het jaar en won de Laureus World Sports Awards in 2002 en 2008. In december 2016 ontving Esther de Fanny Blankers-Koen Carrièreprijs. Al meer dan 12 jaar geleden is de foundation door Esther Vergeer opgericht. Met de foundation streeft Esther er naar kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking door sport een kans te geven om hun beperking aan te kunnen, een kans om mee te doen, een kans op een eigen toekomst.

Join the Club!

De Esther Vergeer Foundation brengt het lichamelijk gehandicapte kind en vereniging niet alleen bij elkaar, maar begeleidt het hele proces en ondersteunt hierbij zowel het kind (ouders) als de vereniging, om op die manier een zo soepel mogelijke integratie te realiseren. Vanwege de roots van de Esther Vergeer Foundation zijn we gestart met tennisverenigingen.

Join the Club van de Esther Vergeer Foundation zorgt er daadwerkelijk voor dat de kinderen op de juiste plek bij de vereniging terecht komen en men bij de vereniging er klaar voor is om lichamelijk gehandicapte kinderen op een plezierige, veilige manier een plaatsje bij de vereniging te geven. De Esther Vergeer Foundation neemt letterlijk alle drempels weg en biedt zowel de kinderen/ouders als ook de vereniging de helpende hand. Niet alleen zorgt de foundation voor het beschikbaar stellen van sportrolstoelen, verzorgen we train de trainer sessies en ondersteunen we de ouders en kinderen. Het doel is zoveel mogelijk lichamelijk gehandicapte kinderen, zo dicht mogelijk in de buurt, 'gewoon' te laten sporten. De Esther Vergeer Foundation streeft niet naar een eenmalige kennismaking maar naar een meerjarige verbinding tussen kind en vereniging. Juist omdat de Esther Vergeer Foundation er van overtuigd is dat lid zijn van een sportvereniging een gehandicapt kind helpt om sterker en zelfstandiger deel uit te maken van de maatschappij en vooral ook het plezier in het leven vergroot! Inmiddels zijn er 8 projecten succesvol gestart en wordt op 1 februari de aftrap gegeven voor de start in Drenthe.

Woensdagmiddag 1 februari a.s.

Graag nodigen wij kinderen met een lichamelijke beperking uit om woensdag 1 februari naar Tenniscentrum Bantinghof, Edveensweg 17 in Oosterhesselen te komen om kennis te maken met (rolstoel)tennis. Wij zorgen voor sportrolstoelen en rackets. Ook lopers zijn van harte welkom. Deelname is gratis.

Bekijk hier de uitnodiging

 

Terug

Gratis nieuwsbr ief
Blijf op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen met onze nieuwsbrief

E-mail
 

PartnersHandicare Trapliften                  

Ook een vermelding op de site?
Bekijk de diverse publicatiemogelijkheden

Vind zorg, hulp en informatie


 

De  Wat gevolgen van het Regeerakkoord voor de zorg?

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact 
Sitemap | Disclaimer

PR mogelijkheden
Promotiepakket
(Pers)berichten en events
Adverteren site en nieuwbrief

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorgvakantie

Samenwerkingspartners
JoHo | Het Coachhuis | Ik zoek loopbaanbegeleiding

Gratis Nieuwsbrief
Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen in de wereld van zorg & hulp? Meld je aan

Volg Atlas van Zorg & Hulp
Twitter
Linked In
Facebook
Nieuwsbrief
RSS feed

 

© 2012 - 2016 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante