FNV: Nieuwe bijstandswet van tafel

17-05-2012 11:09

De nieuwe bijstandswet, die voor 1,8 miljard euro moest besparen op onder meer bijstand, sociale werkplaatsen en de regeling voor jonggehandicapten, gaat definitief van tafel. Dat hebben VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie volgens de vakcentrale FNV afgesproken in het Kunduz-akkoord.

FVN-bestuurder Leo Hartveld zei woensdag 16 mei blij te zijn dat de ,,onaanvaardbare wet'' van de baan is. De vakcentrale heeft zich er, samen met andere maatschappelijke organisaties, fel tegen verzet.

In de Wet werken naar vermogen, zoals de officiële naam luidt, zouden allerlei regelingen worden samengevoegd. De wet moest ertoe leiden dat mensen met een beperking sneller aan het werk geholpen zouden worden door gemeenten.

Na maanden van actievoeren is de Wet Werken naar Vermogen nu eindelijk van tafel. De FNV is verheugd dat het luide protest van de vakbond en partnerorganisaties gehoor heeft gevonden in de politiek. Dit is de kans om mensen met een arbeidsbeperking bij reguliere werkgevers of de overheid aan het werk te krijgen.

De FNV denkt graag mee om voor hen goede arbeidsplekken en -voorwaarden te creëren. Als basis voor een goede werkzame toekomst voor arbeidsgehandicapten pleit de FNV voor werkgeversquota, behoud van banen in de sociale werkplaatsen en een eerlijk inkomen en meer werk voor mensen met een arbeidshandicap.

Bron: FNV

Terug

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante