Gebrekkige zorg in de klas voor zorgintensieve kinderen

06-03-2015 18:33

Deze week stuurde Ieder(in) een brandbrief naar de Tweede Kamer over de begeleiding in de klas van zorgintensieve kinderen. Er is grote zorg over verzekeraars die niet willen betalen voor de begeleiding op school, terwijl dit wel degelijk hun taak is. Het gaat om kinderen die in de klas begeleiding en verpleging nodig hebben, bijvoorbeeld omdat ze epilepsie hebben en sondevoeding gebruiken.

Sinds 1 januari zijn de zorgverzekeraars verantwoordelijk voor de intensieve kindzorg. Dat kan een combinatie zijn van verpleging, persoonlijke verzorging en begeleiding. Zorgverzekeraars verwijzen ouders onterecht door naar gemeenten voor de betaling.

De onduidelijkheid bij scholen, gemeenten, ouders en instellingen leidt in de praktijk tot gebrekkige zorg. Want iedereen wil het beste voor een kind - maar dat heeft ook te maken met minder geld. Er moet snel betere informatie komen over wie welke rekening moet betalen. Elk kind dat naar school kan, moet die mogelijkheid krijgen. Het kan niet zo zijn dat deze kinderen onderwijs moeten ontberen omdat hun zorg niet geregeld is – enkel en alleen vanwege bureaucratische rompslomp.
Lees onderaan dit bericht de brandbrief die is verstuurd naar de Tweede Kamer.

MEE Nederland

Ook MEE Nederland onderschrijft de zorgen die Ieder(in) in de brandbrief naar de Tweede Kamer heeft geuit. Het gaat om kinderen die goed mee kunnen op school, maar die in de klas extra zorg en/of begeleiding nodig hebben. Deze kinderen komen sinds begin van dit jaar steeds vaker in de knel. Cliëntondersteuners van MEE ervaren dat steeds meer ouders worstelen met de financiering voor de zorg van hun kind door de veranderingen in de zorg en het passend onderwijs.

Jan de Vries, directeur van MEE Nederland: “Bij MEE herkennen wij de signalen van Ieder(in). Het kan niet zo zijn dat ouders van kinderen met een intensieve zorgvraag van het kastje naar de muur worden gestuurd, waardoor hun kinderen uiteindelijk niet kunnen deelnemen aan het onderwijs. Wij doen er alles aan om ouders van gedupeerde kinderen te ondersteunen in deze vaak ingewikkelde zoektocht, zodat hun kinderen gewoon op hun vertrouwde school kunnen blijven. Ook zullen we zorgverzekeraars wijzen op hun verantwoordelijkheid.”

Bron: Ieder(in) en MEE Nederland

 

Terug

Gratis nieuwsbr ief
Blijf op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen met onze nieuwsbrief

E-mail
 

PartnersHandicare Trapliften                  

Ook een vermelding op de site?
Bekijk de diverse publicatiemogelijkheden

Vind zorg, hulp en informatie


 

De  Wat gevolgen van het Regeerakkoord voor de zorg?

 

 

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact 
Sitemap | Disclaimer

PR mogelijkheden
Promotiepakket
(Pers)berichten en events
Adverteren site en nieuwbrief

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorgvakantie

Samenwerkingspartners
JoHo | Het Coachhuis | Ik zoek loopbaanbegeleiding

Gratis Nieuwsbrief
Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen in de wereld van zorg & hulp? Meld je aan

Volg Atlas van Zorg & Hulp
Twitter
Linked In
Facebook
Nieuwsbrief
RSS feed

 

© 2012 - 2016 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante