Geen pgb bij herindicatie door zorgverzekeraar?

14-04-2015 13:14

Belangenvereniging Per Saldo krijgt meldingen van mensen die bij herindicatie voor verpleging en/of verzorging geen nieuw persoonsgebonden budget (pgb) krijgen. Zij moeten sinds dit jaar aankloppen voor hun zorg bij hun zorgverzekeraar. Mensen die wel voldoen aan de voorwaarden om in aanmerking te komen voor een pgb, krijgen volgens Per Saldo te vaak een afwijzing van hun zorgverzekeraar en krijgen dus geen pgb.

Herindicatie
Voordat u de nieuwe indicatie ontvangt, is er een gesprek met een wijkverpleegkundige. Naar aanleiding van dat gesprek wordt verpleging, persoonlijke verzorging of beide toegekend en krijgt u een nieuwe indicatie. De wijkverpleegkundige kijkt eerst naar wat uw omgeving voor u kan betekenen, daarna wordt gekeken welke en hoeveel zorg u nodig heeft vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw).

Uitleg
Nu blijkt dat niet alle zorgverzekeraars even soepel zijn met het toekennen van het pgb. Het is daarom belangrijk dat u als budgethouder goed kunt uitleggen waarom een pgb in uw situatie de beste oplossing is - beter dan zorg in natura - en dat u de verantwoordelijkheden die bij het hebben van een pgb horen, aankunt. Hiervoor kunt u tijdens het gesprek uw zorgplan en budgetplan bespreken, dat u voorafgaand aan het gesprek heeft opgesteld.

Per Saldo
Per Saldo heeft alle informatie over het pgb bij de zorgverzekeraar verzameld op haar website. U vindt hier ook enkele tips die handig kunnen zijn bij het aanvragen van een pgb bij de zorgverzekeraar. Bij bezwaar maken, leest u wat u kunt doen als u geen pgb krijgt. Verder organiseert Per Saldo de cursus 'Indicatiestelling en pgb in de Zvw'.

Meer informatie
Ga voor het hele bericht en alle informatie over het pgb bij de zorgverzekeraar naar de website van Per Saldo

Bron
Hervorming langdurige zorg | Per Saldo

 

Terug

Gratis nieuwsbrief
Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen in de wereld van zorg & hulp? Meld je aan

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Advertisement (partner)

 

Vind ons op Facebook

 
 

 

Volg ons via Twitter

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante