Gezocht: Vrijwilliger dagbesteding boerderij Den Dikken Boom

22-01-2015 13:01

Op Den Dikken Boom is op de dinsdag en donderdag kleinschalige en persoonlijke dagbesteding voor 8 cliënten per dag. Ons doel is de ouderen en minder validen met (beginnende) dementie structuur en een zinvolle dagbesteding te geven en waar mogelijk te activeren zodat zij zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen en de partners / mantelzorgers ontlast worden. Wij zoeken een enthousiaste vrijwilliger die bovenstaande realiseert onder leiding van en in samenwerking met de zorgboer/boerin. Samen creëren ze een prettige werksfeer en sturen, plannen en begeleiden zij de deelnemers en activiteiten. 
 
Uitgangspunten dagbesteding: 
 
Per cliënt maken wij een programma op maat aansluitend op zijn/haar interesses en vaardigheden. Onze drie uitgangspunten hierbij zijn:
 • Sociale contacten (aansluiting anderen / maatschappij): Het in contact komen met mede-cliënten, medewerkers zorgboerderij en overige bezoekers van de boerderij. 
 • Gezondheid en beweging: elke dag twee keer naar buiten voor een wandeling, gezond eten, voldoende drinken.
 • Activiteiten (deels recreatief):
 1. Meehelpen op het erf; kleine klusjes in de stal, voeren van de dieren, onderhoud aan het terrein, in de moestuin of boomgaard werken. Koken en huishoudelijke klusjes.
 2. Creatieve activiteiten; houtbewerken, tekenen, breien, borduren e.d.
 3. Diversen; bv. een spelletje doen.
Wij zoeken:
 
Een vrijwilliger voor de dinsdag en/of donderdag. De werktijden zijn van 08:45 tot 17:00. In overleg eventueel ook een halve dag tot na de middagmaaltijd. Een vrijwilliger dient een VOG te overleggen (wij vergoeden de kosten hiervan). Wij zoeken iemand met de volgende eigenschappen:
 • Rustig en betrouwbaar.
 • Sociaal en empathisch.
 • Behulpzaam.
 • Flexibel. 
 • Affiniteit met de doelgroep van ouderen en minder validen met dementie.
 • Affiniteit met de boerderij en activiteiten binnen de dagbesteding.
Wij bieden:
 
Een bijzondere werkervaring door ouderen en minder validen met dementie een zinvolle dagbesteding te geven. Een prachtige werkplek middenin de natuur waar met mooi weer volledig buiten gewerkt wordt. Als vrijwilliger ben je verzekerd, krijg je een vergoeding van de reiskosten en kosten van een VOG.
 
Enthousiast?
 
Ken je iemand die perfect in dit plaatje past? Stuur deze mail dan graag naar diegene door. Ben je iemand die perfect in dit plaatje past? Stuur dan voor 6 februari een mail met hierin je motivatie, (relevante) ervaring, een stukje over jezelf en de dag of dagen in de week dat je beschikbaar bent naar Brenda Vonk Noordegraaf brenda@dendikkenboom.nl

Website

www.dendikkenboom.nl
 

Terug

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorgvakantie

Sitemap | Disclaimer
Privacy beleid (AVG)

 

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante