Haagse stranden toegankelijk voor iedereen

04-06-2013 14:58

Dankzij een samenwerking tussen belangenvereniging voor Hagenaars met een beperking Voorall, de gemeente Den Haag, Biesieklette en strandtent De Waterreus is de boulevard van Scheveningen voorzien van een aantal speciale voorzieningen voor mensen met een handicap.

De aanpassingen, die door financiële steun van verschillende fondsen en sponsors zijn mogelijk gemaakt, bestaan uit onder meer een betonnen pad die naar de zee leidt, waar het bij de vloedlijn van een uitkijkplateau is voorzien. Daarnaast zijn er twee elektrische strandrolstoelen beschikbaar, net als een strandrolstoel voor kinderen vanaf zes jaar en een tillift om uit het eigen hulpmiddel in de strandrolstoelen te kunnen komen.

Biesieklette biedt de mogelijkheid tot het huren van strandrollators, strandduwrolstoelen en elektrische strandrolstoelen. Ook door de komst van gehandicaptenparkeerplaatsen, een invalidentoilet en verschillende oplaadpunten voor elektrische rolstoelen en scootmobielen moet de boulevard optimaal benut kunnen worden voor mensen met een beperking.

Persbericht        

Den Haag, 31 mei 2013

 

Zomer in Scheveningen: Gevoel van vrijheid voor mensen met een beperking!

 

Vanaf vandaag zijn er in Scheveningen twee elektrische strandrolstoelen te huur: de CatWeazle. De gebruiker van deze krachtige, stoere rolstoel, kan zonder hulp van een duwer genieten van het strand. De stoelen werden gisteren tijdens een druk bezocht strandevenement van Voorall, voor Hagenaars met een beperking, onthuld door wethouder Baldewsingh en Haagse acteur Bas Muijs.

Bas Muijs maakte samen met Zajnabe die een beperking heeft, de eerst rit. Een fantastische beleving!

 

Voorall voor Hagenaars met een beperking

Voorall werkt voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke of zintuiglijke beperking en/of een chronische ziekte in Den Haag. Voorall is adviseur voor het gehandicaptenbeleid van de gemeente Den Haag en fungeert als spreekbuis voor de achterban. Voorall ontwikkelde het project ‘Haagse stranden toegankelijk voor iedereen’ zodat iedereen, met en zonder beperking, kan genieten van strandrecreatie. De rolstoelen zijn gefinancierd door de gemeente Den Haag en Fonds1818. Te huur via Biesieklette:   www.biesieklette.nl  

 

Meer informatie over Voorall op: www.voorall.nl

 

Persbericht: Zon, zee en strand voor Hagenaars met een beperking. Vanaf nu elektrische strandrolstoelen te huur in Scheveningen, mei 2013

Artikel AD Bas Muijs en Zajnabe in strandrolstoel, mei 2013

 

Terug

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante