Handig om te weten en om niet te vergeten bij het keukentafelgesprek

30-07-2015 16:16

De organisaties Huis voor de Zorg, FGL, Platform GGz&OGGz Zorgvragers Limburg, PAZ, PML en SOL hebben een brochure gemaakt over het keukentafelgesprek. Hier vind je tips en informatie die je kunnen helpen bij het voorbereiden van het keukentafelgesprek met je gemeente.

Het keukentafelgesprek is het persoonlijke gesprek dat je voert op het moment dat je ondersteuning nodig hebt om thuis te kunnen wonen en wilt meedoen in de samenleving. Om een keukentafelgesprek te kunnen voeren, moet je zelf een melding hebben gedaan bij de gemeente. Nadat je een melding hebt gedaan, neemt de gemeente contact met je op voor een keukentafelgesprek. Het kan ook zijn dat de gemeente uit zichzelf contact met je opneemt voor een keukentafelgesprek. Bijvoorbeeld omdat iemand een melding heeft gedaan voor jou (bijvoorbeeld een naaste, of de huisarts). Of omdat je indicatie binnenkort verloopt, en de gemeente graag een herindicatie wil doen.

Het keukentafelgesprek is een belangrijk gesprek. Tijdens het keukentafelgesprek kijk je samen wat je persoonlijke situatie is, waar je ondersteuning bij nodig hebt, en wat oplossingen zouden kunnen zijn. Jij mag zeggen waar je behoefte aan hebt. Het is een gesprek van mens tot mens, dus spreek vanuit je hart en durf je kwetsbaarheid te tonen. Probeer je verhaal zo eerlijk mogelijk te vertellen; overdrijf het niet, maar maak het ook niet te klein. Dan kun je samen met je gesprekspartner het beste afspreken welke oplossingen bij jouw situatie passen.

Het is belangrijk om het gesprek zo goed mogelijk voor te bereiden. Daar kun je deze brochure voor gebruiken.

Hoe gebruik ik deze brochure?

Deze brochure biedt informatie over verschillende onderwerpen.

Handig om te weten en om niet te vergeten – voor het keukentafelgesprek
Vragen en antwoorden waarmee je de informatie kunt vinden die je nodig hebt. Je kunt deze gebruiken om te controleren of je aan alle belangrijke punten hebt gedacht en of je hebt geregeld wat van belang is. 

Handig om te weten en om niet te vergeten – tijdens het keukentafelgesprek
Een lijst met belangrijke informatie en handige tips over hoe je het gesprek kunt voeren. Waar je aan kunt denken, en hoe jij ervoor kunt zorgen dat je aan zet blijft tijdens het gesprek.

Handig om te weten en om niet te vergeten – na het keukentafelgesprek
Informatie over wat er na het keukentafelgesprek allemaal aan de orde komt. Bijvoorbeeld tips over het verslag en hoe daarmee om te gaan. Maar ook informatie over een eventueel vervolg na het keukentafelgesprek.

Persoonlijk plan
Informatie over wat een persoonlijk plan is en hoe je dit kunt gebruiken om het keukentafelgesprek voor te bereiden. Ook vind je hier een stappenplan om zelf een persoonlijk plan samen te stellen.

Download de brochure 'Handig om te weten en om niet te vergeten bij het keukentafelgesprek' (pdf)

Terug

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante