Harting-Bank: Themadagen Domotica en Bewegen

13-02-2015 15:51

De themadagen “Valpreventie” liggen alweer bijna twee jaar achter ons. Landelijk hebben zo’n 1100 professionals uit de zorg deze themadagen bezocht. Mede door het grote aantal deelnemers en de leerzame, interessante discussies met onze sprekers is “Valpreventie” een zeer succesvol evenement geweest.

Begin 2015 organiseert Harting-Bank wederom de tweejaarlijkse themadagen. Ook dit keer zijn we weer op zoek gegaan naar een thema dat zeer actueel is binnen de zorgsector. In de afgelopen periode hebben we aan u de vraag gesteld wat u graag als onderwerp van de Themadagen 2015 zou zien. Het aantal reacties wat we hierop hebben mogen ontvangen heeft onze verwachtingen overtroffen. Een tweetal onderwerpen werd met afstand het meest genoemd: domotica en bewegen.

Mede door de vele raakvlakken tussen deze onderwerpen hebben wij besloten om beide tot centraal thema te benoemen. Op deze site informeren wij u over de voortgang van de organisatie van deze themadagen. Verder treft u informatie aan over onze sprekers, het definitieve programma etc. Ook kunt u zich via deze website aanmelden voor de themadagen.

Domotica

Domotica is een integratie van technologie en diensten, ten behoeve van een betere kwaliteit van wonen en leven. Domotica kan een bijdrage leveren aan de trend dat ouderen tot op zeer hoge leeftijd zelfstandiger kunnen functioneren. Domotica biedt zorgverleners de mogelijkheid om met minder inspanning meer ouderen te kunnen verzorgen, het verlaagt de werkbelasting en het zal de zorgverlening in kwaliteit doen toenemen. Domotica zorgt voor flexibilisering van intramurale en extramurale zorgverlening. In hoeverre kan er daarbij rekening gehouden worden met de specifieke wensen van de zorgvrager? Welke technologieën kunnen de kwaliteit van ouderzorg verhogen? Houden innovaties in de zorg gelijke tred met andere sectoren?

Bewegen

“Stilzitten is het nieuwe roken”. Bewegen is niet alleen belangrijk voor je lijf maar ook onmisbaar voor een goede conditie van het brein. Bewegen van jong tot oud is goed voor de ontwikkeling, prestaties, stemming en verlaagt de kans op dementie. Intramuraal vormt ‘bewegen’ een steeds belangrijker aandachtsgebied. Door o.a. de steeds toenemende werkdruk ligt inactiviteit van de bewoners voortdurend op de loer. Steeds meer instellingen bieden dan ook beweegprogramma’s aan voor hun bewoners. Wat doet bewegen met ons brein? Wat zijn de 7 bouwstenen van de Inspectie voor de Gezondheidszorg? Kunnen gedragspatronen die bijdragen tot inactiviteit worden doorbroken?

Al deze vragen en nog veel meer zullen op de themadagen aan de orde komen. Daarbij zal er alle ruimte zijn voor discussie en het stellen van vragen vanuit de deelnemersgroep.

 

Bron: Harting-Bank

 

Terug


Gratis nieuwsbrief
Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen in de wereld van zorg & hulp? Meld je aan

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante