Hoe verloopt het gesprek met uw gemeente?

07-04-2015 15:10

Mensen die zorg en ondersteuning nodig hebben, zoals begeleiding, dagbesteding en beschermd wonen, kunnen sinds dit jaar terecht bij hun gemeente. Heeft u hier ook mee te maken? Doe dan mee met onze* digitale raadpleging Zorg naar gemeenten: het gesprek met uw gemeente. U helpt zo mee om het gesprek in uw gemeente te verbeteren.  De raadpleging loopt van 2 april tot 4 mei.

Als iemand zich bij de gemeente meldt, dan zal de gemeente onderzoek doen naar de persoonlijke situatie van de aanvrager en met hem/haar in gesprek gaan. Het gesprek kan plaatsvinden door de wijziging van bestaande hulp, maar ook vanwege een nieuwe aanvraag.

In gesprek
Tijdens het gesprek wordt uw persoonlijke situatie in kaart gebracht. Waar is ondersteuning bij nodig en wat zouden oplossingen kunnen zijn?.
De gemeente kiest wie namens de gemeente het gesprek voert, bijvoorbeeld een ambtenaar, iemand van het welzijnswerk of een medewerker van een sociaal wijkteam. Hoe en waar het gesprek wordt gevoerd kan verschillen; in sommige situaties kiest de gemeente ervoor om bij u  thuis te komen, in andere gevallen wordt u uitgenodigd op een locatie van de gemeente of is het een telefonisch gesprek.

Dit wil Ieder(in) weten
Ieder(in) is benieuwd naar uw ervaringen. Weet u waar u zich kunt melden voor een gesprek met de gemeente? Heeft u al een gesprek gehad? Op welke wijze heeft u zich voorbereid? Heeft u een individuele maatwerkvoorziening aangevraagd en is deze aanvraag toegekend?

Zo doet u mee
De raadpleging Zorg naar gemeenten: het gesprek met uw gemeente is bedoeld voor iedereen die met het gesprek te maken heeft. Cliënten, maar ook mantelzorgers zijn van harte uitgenodigd om mee te doen. De raadpleging loopt van 2 april tot 4 mei. U kunt op twee manieren meedoen aan de raadpleging:

Klik hier op de vragenlijst. Invullen duurt ongeveer 10 minuten.

Geen internet? Bel dan op werkdagen tussen 9.00 uur en 17.00 uur op telefoonnummer 0900 235 67 80 (20 cent per gesprek).


*Programma Aandacht voor iedereen
De digitale raadpleging is onderdeel van het programma Aandacht voor iedereen (AVI). In het programma werken de volgende organisaties samen: Ieder(in), Koepel Wmo-raden, LPGGz, Mezzo, Oogvereniging, ouderenorganisaties PCOB, Unie KBO, NVOG en NOOM, Patiëntenfederatie NPCF, Per Saldo en Zorgbelang Nederland.

Het programma Aandacht voor iedereen wordt gefinancierd door het ministerie van VWS en afgestemd met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Meer informatie vindt u op: www.aandachtvooriedereen.nl.

Bron: Ieder(in)

Terug

Gratis nieuwsbrief
Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen in de wereld van zorg & hulp? Meld je aan

 

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Vind ons op Facebook

 
 

 

Volg ons via Twitter

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorgvakantie

Sitemap | Disclaimer
Privacy beleid (AVG)

 

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante