Huldiging Paralympiërs dinsdag in Den Haag

10-09-2012 11:35

Na een kleine twee weken van topsport in Londen keren de Nederlandse Paralympiërs maandag terug naar huis. Dinsdag worden de medaillewinnaars in de Grote Kerk in Den Haag gehuldigd door het kabinet en door NOC*NSF. De huldiging is rechtstreeks te volgen via de speciale Paralympische site van de NOS; een uitgebreide samenvatting volgt aan het begin van de avond op Nederland 1.

Om het belang van de Paralympische sport te onderstrepen, vaardigt het kabinet minister-president Rutte en minister Schippers af. Beiden zullen de sporters toespreken. Ook zijn er toespraken te verwachten van onder anderen NOC*NSF-voorzitter André Bolhuis.

De presentatie van de televisieuitzending is in handen van Herman van der Zandt, die gedurende de Paralympische Spelen dagelijks twee keer vanuit het Holland House in Londen een live magazine presenteerde. Daarin blikte hij met gasten terug op de hoogtepunten van de dag en werden samenvattingen getoond van de belangrijkste wedstrijden.

Niet eerder besteedde de NOS zo veel aandacht aan de Paralympische Spelen. Behalve de dagelijkse magazines op televisie, was er voor het eerst ook de mogelijkheid om via NOS.nl livestreams van de Paralympische sporten te volgen. Beide blijken een ware hit: de tv-uitzending aan het begin van de avond trekt tot nu toe gemiddeld 586.000 kijkers, dubbel zo veel als vier jaar geleden. Ook de late avonduitzending doet het met gemiddeld 245.000 kijkers erg goed. De Paralympische website van de NOS noteert dagelijks ruim 30.000 unieke bezoekers.


Bron: NO S

 

Terug

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante