KiesBeter.nl is onderdeel van het Kwaliteitsinstituut

17-02-2014 16:03

Vanaf 1 januari 2014 is kiesBeter.nl onderdeel van het Kwaliteitsinstituut en focust de site zich op de presentatie van kwaliteitsinformatie binnen de zorg. Informatie die iets zegt over wat goede zorg is en waar die geleverd wordt. De komende jaren zet het Kwaliteitsinstituut zich in voor nog betere en uitgebreidere informatie over de kwaliteit van zorg.

 
Alleen informatie over kwaliteit van zorg

Informatie op kiesBeter.nl is gebaseerd op zorgstandaarden en meetinstrumenten. Zorgaanbieders, zorgverzekeraars en patiëntenorganisaties spreken samen af wat goede zorg is en welke informatie nodig is om dat te meten. Bij dat laatste kan het bijvoorbeeld gaan om waardering over hoe zorgverleners met u omgaan of het aantal patiënten dat een infectie krijgt na een operatie. De afspraken over wat goede zorg is en hoe je dat meet komen in het kwaliteitsregister van het Kwaliteitsinstituut. Aan de hand van deze afspraken geven zorgaanbieders informatie over de kwaliteit van de geleverde zorg aan het Kwaliteitsinstituut. Deze informatie biedt het Kwaliteitsinstituut openbaar aan zodat iedereen er gebruik van kan maken. Als de informatie voldoende duidelijk en relevant is voor patiënten wordt deze getoond op kiesBeter.nl.

 
Wat merkt u van de veranderingen op kiesBeter.nl

De website is aangepast aan de Rijkshuisstijl. Behalve de presentatie van kwaliteitsinformatie wordt vanaf kiesBeter.nl verwezen naar andere sites die door de presentatie van gegevens of door andere relevante keuze-informatie iets extra’s bieden.

 
Meer informatie over goede zorg

Voor extra informatie over wat goede zorg is en waar deze goede zorg geleverd wordt verwijst kiesbeter naar andere websites. Belangrijkste criteria bij het verwijzen zijn dat deze websites onafhankelijk, niet-commercieel en betrouwbaar zijn.

Hieronder een leidraad voor informatie over:

  • Zorg en diensten (etalage-informatie)

Voor etalage-informatie, dus informatie over welke zorg en diensten geleverd worden en door wie, verwijst kiesBeter.nl naar www.ZorgkaartNederland.nl van de patiëntenorganisatie NPCF. Etalage-informatie over palliatieve zorg is te vinden op www.ongeneeslijk.nl.

  • Keuzehulpen

Voor hulp bij het kiezen van een zorgaanbieder verwijst kiesBeter.nl naar www.ZorgkaartNederland.nl. Voor hulp bij het kiezen van een behandelvorm, kunt u binnenkort terecht op www.thuisarts.nl.

  • Vragen over zorgverzekeringen

Voor informatie over zorgverzekeringen kunt u terecht op diverse vergelijkingssites en www.rijksoverheid.nl.

  • Medische informatie

Uitgebreide medische informatie kunt u vinden op www.thuisarts.nl.

  • Informatie over medicijnen

Deze informatie vindt u op www.apotheek.nl, www.medicijnkosten.nl en het Farmacotherapeutisch Kompas www.fk.cvz.nl.

  • Wachttijden van ziekenhuizen

Op de website van uw ziekenhuis kunt u informatie over de wachttijd per behandeling vinden.

Terug

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante