Klaar voor de Start! Een unieke sportdag voor kinderen met een beperking

20-08-2015 10:35

Op zaterdag 5 september organiseert de BOSK in samenwerking met Meedoen met Sport, 'Klaar voor de Start'! op On Campus in Zwolle. Een unieke dag waarop kinderen tussen 6 en 18 jaar met een fysieke beperking 18 sporten kunnen testen en informatie kunnen krijgen over aangepast sporten in hun eigen regio. Het doel van deze dag is om hen regelmatig aan het sporten te krijgen. De toegang is gratis, en de hele familie kan meedoen. De dag wordt mede mogelijk gemaakt door: de Elastieken Koers en On Campus Zwolle.

Waarom deze dag?

De BOSK zet zich al jaren in voor mensen met een fysieke beperking. Veel kinderen met een lichamelijke beperking blijken niet of nauwelijks aan sport te doen. Te lastig om te organiseren, geen mogelijkheden voor aangepast sporten in de buurt; redenen die vaak worden genoemd om het sporten te laten. Echter, ook voor mensen met een beperking is sporten goed en gezond. De BOSK wil daarom vooral kinderen al jong stimuleren om aan sport te gaan doen. Een sportdag waarop kinderen diverse sporten kunnen zien en uitproberen, en waarop de ouders informatie kunnen krijgen welke aangepaste sporten bij hen in de buurt te vinden zijn, is hiervoor het uitgelezen middel.

Sport inspireert en geeft zelfvertrouwen

Bo Kramer (16) uit Almere is een voorbeeld van de kracht van sport voor jongeren met een beperking. Toen zij op haar 11e een bijzondere vorm van botkanker bleek te hebben waardoor ze niet meer goed kan lopen, heeft de sport haar geholpen dit te accepteren. Bo wordt ontzettend blij van Rolstoelbasketbal en maakt nu zelfs deel uit van het nationale damesteam. “Ik kon mijn ziekte snel omzetten in iets positiefs. De mensen in deze sport inspireren mij ook enorm en geven mij kracht om door te zetten." Bo is nu in training voor de Paralympische Spelen in 2018.

Meer informatie en (gratis) aanmelden

Zie voor het volledige programma en het aanmeldformulier www.bosk.nl Om alles goed te kunnen organiseren vragen we je om je vooraf aan te melden. Dit kan tot en met 31 augustus. De toegang is gratis, en familie en/of vrienden zijn ook van harte welkom.

Bron: MEE

 

Terug

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorgvakantie

Sitemap | Disclaimer
Privacy beleid (AVG)

 

© 2012 - 2016 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante