Landelijke 'kwaliteitsmeter' voor zorgbehoevenden en mantelzorgers

01-12-2014 10:42

Mijnkwaliteitvanleven.nl is een grootschalig programma in Nederland om zichtbaar te maken waar goede zorg om draait. Juist nu er veel verandert in de zorg. Wat er precies verandert, verschilt per persoon en situatie. Dit brengt veel mensen in onzekerheid. De veranderingen vragen in ieder geval meer van u en uw naasten. Ook is de kans groot dat u in gesprek moet over uw zorg, bijvoorbeeld met uw naasten, gemeente of zorginstelling. Wees voorbereid. Weet wat telt voor u.

 

Uw situatie in beeld

Mijnkwaliteitvanleven.nl is een initiatief van Patiëntenfederatie NPCF en het Nationaal Ouderenfonds in samenwerking met Mezzo, Per Saldo, Zorgbelang Nederland en CSO. Het is een hulpmiddel om in beeld te brengen wat voor u belangrijk is en welke zorg of hulp daarbij past. Met die informatie kunt u het gesprek aan met bijvoorbeeld uw naasten, zorgverlener, arts of gemeente.

 

Voor uzelf, elkaar en de samenleving

U brengt in kaart wat telt voor uzelf met een online vragenlijst, de kwaliteitsmeter. Maar Mijnkwaliteitvanleven.nl is er ook om via ons blog ervaringen te delen met elkaar. Incidenten die zich voordoen door veranderingen in de zorg kunt u melden bij onze incidentenmelder. Tegelijkertijd draagt u bij aan landelijk onderzoek. Met de uitkomsten van alle ingevulde vragenlijsten brengen we in beeld wat de gevolgen zijn van de veranderingen in de zorg. Kort gezegd bestaat Mijnkwaliteitvanleven.nl uit:

  • Kwaliteitsmeter,
  • Blog,
  • Incidentenmelder,
  • Landelijk onderzoek.
 
Hoe werkt de kwaliteitsmeter

Als u zich aanmeldt voor Mijnkwaliteitvanleven.nl, nodigen we u twee keer per jaar uit voor een online vragenlijst. Dit is de kwaliteitsmeter. Na twee keer de kwaliteitsmeter ingevuld te hebben, ontvangt u een persoonlijke rapportage. Zo krijgt u inzicht in hoe het volgens uzelf in de afgelopen periode is gegaan. Ook tijdens het invullen kunt u al aan het denken worden gezet over uw situatie, uw omgeving en uw kijk op het leven. U brengt zo in beeld wat er voor u telt in het leven. De uitkomsten verzamelen wij anoniem. Wij brengen zo in beeld wat de gevolgen zijn van de veranderingen in de zorg voor de samenleving.

 

Voor wie?

Mijnkwaliteitvanleven.nl is een handig hulpmiddel als u merkt dat u ouder wordt of een chronische ziekte of beperking heeft. Maar ook als u zorgt voor een naaste met een chronische ziekte, beperking of hoge leeftijd (als mantelzorgers). Lees meer bij Voor wie?.

 

Waarom meedoen?

Met Mijnkwaliteitvanleven.nl kunt u:

  • in kaart brengen wat belangrijk is voor u,
  • ervaringen delen en lezen,
  • een signaal afgeven over uw ervaringen met zorg,
  • bijdragen aan onderzoek.

Wilt u meer weten over de voordelen van Mijnkwaliteitvanleven.nl? Kijk bij Waarom meedoen?

 

Meedoen

Uw kwaliteit van leven telt. Deel uw ervaring en doe mee met Mijnkwaliteitvanleven.nl.

 

Bron: Mijnkwaliteitvanleven.nl

 

 

Terug

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante