Landelijke campagne ZorgkaartNederland

03-06-2016 10:34

ZorgkaartNederland, de patiëntvriendelijke etalage van de zorg, staat komende tijd extra in het zonnetje. De patiëntenfederatie is gestart met een grote landelijke campagne om nog meer ervaringen voor ZorgkaartNederland binnen te halen. Dat gebeurt onder meer met spotjes op de radio.

CampagneZorgkaartOp dit moment kijken maandelijks ruim een miljoen mensen op Zorgkaart, op zoek naar wat anderen vinden van hun dokter of zorgverlener. Die 'anderen' hebben tot nu toe ruim 320.000 keer een zorgverlener besproken op de site.

“Mooie cijfers, maar we willen meer”, zegt directeur Dianda Veldman van de Patiëntenfederatie. “Je ziet dat ZorgkaartNederland niet meer weg is te denken uit het Nederlandse bestel. En het zijn niet alleen patiënten die de website gebruiken. Ook de Inspectie van de gezondheidszorg kijkt naar de ervaringen op ZorgkaartNederland. Ze gebruikt die ervaringen als een signaal. Wie veel onvoldoendes haalt, kan extra aandacht verwachten.”

Dianda Veldman benadrukt dat het merendeel van de ervaringen overigens positief is. “Je ziet dat patiënten in het algemeen heel erg zijn te spreken over hun zorgverleners. Maar ze zijn terecht ook kritisch. Wast de dokter zijn handen? Hoe staat het met de hygiëne? Ik ben blij dat mensen dat soort ervaringen geeft op ZorgkaartNederland. Daar kunnen andere patiënten dan weer hun voordeel mee doen. Zo maken we samen de zorg beter.”

> Kijk hier voor meer informatie over de campagne

 

Terug

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante