LHV en NIVEL starten publiekswebsite Kiesuwhuisarts.nl

15-06-2015 17:55

Op woensdag 1 juli 2015 gaat de nieuwe publiekswebsite Kiesuwhuisarts.nl live, met als doel patiënten te helpen bij het vinden van een huisartsenpraktijk op basis van de objectieve, niet-commerciële en betrouwbare gegevens van de NIVEL-huisartsenregistratie. Vanaf volgende week benadert het NIVEL hiervoor al hun contactpersonen in de huisartsenpraktijken.

 

Tot begin 2014 vermeldde Kiesbeter.nl van de Rijksoverheid etalagegegevens van huisartsenpraktijken in Nederland. De LHV (Landelijke Huisartsen Vereniging) en het NIVEL hebben de handen ineen geslagen om deze gegevens weer toegankelijk te maken voor het publiek. Op Kiesuwhuisarts.nl kunnen consumenten een huisartsenpraktijk zoeken op plaats of postcode, waarna de dichtstbijzijnde huisartsenpraktijken op een kaart worden getoond. Vervolgens kan de websitebezoeker meer informatie per huisartsenpraktijk bekijken en de praktijkwebsite bezoeken.

Actualiseren van uw praktijkgegevens

De huisartsenregistratie van het NIVEL vormt sinds jaar en dag een unieke en vaste databron voor overheidsinstellingen, beleidsmakers, beroepsverenigingen en wetenschappelijke onderzoeken. Bent u namens de huisartsenpraktijk contactpersoon voor het NIVEL? U wordt dan vanaf volgende week aangeschreven om via de online-huisartsenregistratie toestemming te geven voor het plaatsen van uw praktijkgegevens op Kiesuwhuisarts.nl.

Standaard worden alleen de algemene (openbare) gegevens van de huisartsenpraktijk gepubliceerd, andere gegevens alléén met uw expliciete goedkeuring. Mocht er iets wijzigen in de huisartsenpraktijk, dan kunt u dit op elk moment via de online-huisartsenregistratie aanpassen, of via een knop op Kiesuwhuisarts.nl doorgeven aan het NIVEL.

Bron: LHV

 

 

Terug

PartnersHandicare Trapliften                  

Ook een vermelding op de site?
Bekijk de diverse publicatiemogelijkheden

Vind zorg, hulp en informatie


 

Miljoenennota en Rijksbegroting 2019
Wat zijn de gevolgen voor zorg & welzijn?

De 

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact 
Sitemap | Disclaimer
Privacy beleid (AVG)

PR mogelijkheden
Promotiepakket
(Pers)berichten en events
Adverteren op de website

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorgvakantie

Samenwerkingspartners
JoHo | Het Coachhuis | Ik zoek loopbaanbegeleiding

 

© 2012 - 2016 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante