LHV en NPCF lanceren 'watzegtmijnpolis.nl'

19-03-2014 17:14

Steeds meer mensen vragen zich af of de zorg die ze krijgen wel of niet vergoed wordt. Logisch, gezien de steeds veranderende regels en alle verschillende zorgverzekeringen die er zijn. Ook voor uw huisarts is het lastig want die heeft geen inzicht in de manier waarop al zijn of haar patiënten verzekerd zijn. Bovendien wil die huisarts de tijd die er is vooral besteden aan de patiënt zelf.

Om nu patiënt én huisarts bij alle vragen over vergoedingen te ondersteunen, hebben de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) en patiëntenfederatie NPCF de campagne watzegtmijnpolis.nl opgezet.watzegtmijnpolis2015
 

Wat is het en wat doet het?

Het doel van deze campagne is te zorgen dat patiënten met vragen over vergoedingen zélf op zoek kunnen naar antwoorden op de website. Voor patiënten die niet over internet beschikken, is een blocnote ontwikkeld waar ook alle informatie op staat.

 

De bijna 4500 huisartsenpraktijken in Nederland ontvangen de wachtkamerposter die de patiënt aanspoort om naar www.watzegtmijnpolis.nl te gaan. Hier wordt in duidelijke taal uitgelegd hoe iemand zélf uit kan zoeken of de zorg die hij of zij krijgt, wel of niet vergoed wordt.

 

Meer tijd voor goede zorg

Wilna Wind, directeur patiëntenfederatie NPCF: "Deze campagne moet mensen duidelijk maken dat het belangrijk is te weten hoe ze verzekerd zijn en welke zorg vergoed wordt. Dan kunnen ze met hun huisarts de tijd beter besteden om te praten over hun behandeling.'

 

Steven van Eijck, voorzitter LHV: "Door de veelheid aan verzekeraars, polissen en voorwaarden is het praktisch onmogelijk dat huisartsen hierin een rol spelen. Bovendien kost het tijd die we niet kunnen besteden aan het bieden van optimale zorg aan de patiënt. Daarom hebben wij watzegtmijnpolis.nl ontwikkeld. Een campagne waarbij iemand zélf uit kan zoeken of de zorg die hij krijgt wel of niet vergoed wordt".

 

> Ga hier naar de website Watzegtmijnpolis.nl

> Blocnote Watzegtmijnpolis

> Poster Watzegtmijnpolis

 

Bron: NPCF

 

 

Terug

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante