LOS - de wereld is van mij

14-10-2013 14:56

Op zich niet echt een onalledaagse scène: twee baldadige pubers die net zo lang aan mekaar trekken en duwen tot ze allebei over de straat rollen. Alleen zit de een in een rolstoel en loopt de ander met krukken. Voorbijgangers voelen zich wat ongemakkelijk en vragen zich af of ze moeten helpen. Voor Hector en Tijmen is het slechts een onschuldig stoeipartijtje. Ze helpen elkaar overeind en vervolgen hun weg.

Joelend en schreeuwend racen de jongens dwars door het winkelend publiek. Tijmen en Hector in rolstoel, hun vrienden Ids en Milan erachter. Het leven van spast en rauwdouwer Tijmen ziet er behoorlijk vrolijk en zorgeloos uit. Als hij niet bezig is samen met zijn vrienden de Amsterdamse binnenstad onveilig te maken, speelt hij piano of mondharmonica. Ondertussen halen hij en zijn vrienden ook nog hun eindexamen. Alles lijkt van een leien dakje te gaan en de toekomst lacht hen toe.

Op weg naar een zelfstandig bestaan wordt het Tijmen duidelijk dat hij de handen uit de mouwen zal moeten steken. Dat hij het niet met zijn charmes alleen redt. En zal het contact met zijn vrienden blijven nu ze met hun verse diploma op zak alle kanten uitvliegen? Los! De wereld is van mij is een film over vriendschap en de kunst van het los laten.

Maandag 14 oktober van 23.00u tot 00.10u op Nederland 2 (Holland Doc)

Bekijk hier de uitzending via Uitzending gemist

 

 

 

Terug

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante